Apple, karma gerçeklik gözlüğü için ekibine önemli bir ismi kattı

Apple, Meta'da artırılmış gerçeklik (AR) ürünleri özelinde iletişim ve halkla ilişkiler çalışmalarını yöneten Andrea Schubert'ı kadrosuna kattı.
Apple, karma gerçeklik gözlüğü için ekibine önemli bir ismi kattı

Apple'ın önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili tüm gelişmeleri geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg’ten Mark Gurman, Apple'ın konu ile ilgili yeni bir adım daha attığını duyurdu.

Gurman'ın paylaştığı bilgilere göre Apple, Meta'da artırılmış gerçeklik (AR) ürünleri özelinde iletişim ve halkla ilişkiler çalışmalarını yöneten Andrea Schubert'ı kadrosuna kattı. LinkedIn sayfasında yer alan bilgilere göre Andrea Schubert yaklaşık 6 yıldır Meta için çalışıyordu.

Andrea Schubert'ın Apple'a katılmasının ana nedeni ise kısa zaman sonra karşımıza çıkacak olan Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün tanıtım faaliyetlerini yönetmek.

Andrea Schubert'ın geçtiğimiz yıllarda Meta'nın sanal gerçeklik gözlüğü olan Oculus Quest 2'nin tanıtımı üzerinde çalıştığını ve bu modelin sanal gerçeklik gözlükleri arasında en çok satış başarısı yakalayan modellerden biri olduğunu da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Apple tarafından üretilecek olan karma gerçeklik gözlüğünün hem artırılmış hem de sanal gerçeklik özellikleri sunması bekleniyor. 2 işlemci ve 4K çözünürlüğünde OLED bir ekran ile gelecek olan karma gerçeklik gözlüğünün fiyatının ise 3 bin dolar seviyelerinde olması bekleniyor.

Mark Gurman tarafından paylaşılan bilgilere göre karma gerçeklik gözlüğü kompleks bir yapıya ve değiştirilebilir lenslere sahip olacak. Son olarak 2022 yılı içinde tanıtılacak olan karma gerçeklik gözlüğünün 2023 yılı içinde satışa sunulacağını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.