Natro'nun sahibi olan team.blue Topco Sarl, Turhost'u satın alıyor

Türkiye'nin bilindik domain sağlayıcılarından Turhost, Türkiye'de alan adı ve web hosting pazarında bir başka önemli oyuncu olan Natro'nun da sahibi olan team.blue Topco Sarl, tarafından satın alınıyor.
Natro'nun sahibi olan team.blue Topco Sarl, Turhost'u satın alıyor

Türkiye'nin bilindik domain sağlayıcılarından Turhost, Türkiye'de alan adı ve web hosting pazarında bir başka önemli oyuncu olan Natro'nun da sahibi olan team.blue Topco Sarl, tarafından satın alınıyor. Resmi kayıtlara göre, Aerotek Bilişim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne ait payların yüzde 100’ü nihai olarak team.blue Topco Sarl tarafından kontrol edilen Çizgi Telekomünikasyon A.Ş. tarafından devralınacak. Bu noktada Turhost'un Aerotek'in, Natro'nun da Çizgi Telekomünikasyon'un markaları olduğunu belirtelim.

team.blue Topco Sarl'ı Webrazzi okuyucuları yakından tanıyacaktır. 1999 yılından bu yana alan adı servisleri, web hosting, sunucu kiralama ve barındırma, güvenlik çözümleri gibi ürünlerle uluslararası web hosting sektöründe hizmet veren Natro'yu 2020 yılının haziran ayında Hg Capital’ın portföy şirketi olarak satın almıştı. Natro, 200 milyon TL'nin üzerinde bedelle satılmıştı. Şirketin o dönemde 120 binden fazla aktif müşterisi ve 500 binden fazla kayıtlı alan adı bulunuyordu.

2004 yılından kurulan Turhost ise KOBİ ve büyük ölçekli işletmelerin domain ve hosting ihtiyaçlarını karşılıyor. Turhost, müşterilerine 7 gün ve 24 saat kesintisiz yayın yapan yüksek performanslı sunucular üzerinden web hosting hizmeti veriyor. NVME SSD Disk altyapısı ile verilere ulaşımı nano saniyelere indiriyor ve bu sayede web sayfası erişimleri hızlanıyor. 

Satın alma şu anda tamamlanmadı ve talep aşamasında. Bu nedenle konuyla ilgili herhangi bir sayısal veriye de sahip değiliz, ancak bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.