Kronnika, APY Ventures liderliğinde 400 bin dolar yatırım aldı

Kronnika, ikinci yatırım turunda 400 bin dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Söz konusu yatırım, APY Ventures’ın 3 fonu (Fintech / Start-up / Bilişim Vadisi) liderliğinde gerçekleşti.
Kronnika, APY Ventures liderliğinde 400 bin dolar yatırım aldı

Yerli bir Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) çözümü olarak hizmet veren Kronnika'yı ilk olarak geçtiğimiz yılın Aralık ayında güncel verileri ile birlikte sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Kronnika, yeni bir yatırım aldı.

2019 Yılında Albaraka Garaj hızlandırma programını başarıyla tamamlayan ve sonrasında APY Ventures Fintech GSYF’den pre-seed yatırımı alan Kronnika, ikinci yatırım turunda 400 bin dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Söz konusu yatırım, APY Ventures’ın 3 fonu (Fintech / Start-up / Bilişim Vadisi) liderliğinde gerçekleşti.

400 bin dolarlık yatırım turuna APY Ventures’ın haricinde ise Magna Ventures, Barış Sivri, Serra Uluğaşkun ve Veysel Aral da katıldı. Kronnika tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım Ar&Ge ve yurt dışı pazarlama faaliyetlerinde kullanılacak.

Kronnika.io platformu içerisinde bulunan Robot Market’i geçtiğimiz Ekim ayında resmen kullanıma açtıklarını belirten Kronnika kurucu ortağı Kıvanç Sürel, hem yerli hem de yabancı yazılım uzmanlarının "robot maker" olarak ücretsiz robot geliştirip hızlıca pazara sunabilecekleri yeni bir kazan-kazan platformu oluşturduklarını da aktardı.

Sürel, Kronnika’yı benzersiz iş fikirleriyle yurt dışı liginde yükselterek yabancı kurumsal müşteri sayısını artırmayı hedeflediklerini de ifade etti. 

Kurucusu ve Yöneticisi oldukları 3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile tura liderlik eden Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer ise Albaraka Portföy’ün ilk yatırımları arasında yer alan Kronnika’nın bu denli gelişim göstermesinin çok kıymetli olduğunu belirtti.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Kronnika, kurulduğundan bu yana kurumsal şirket ve KOBİ’lere yaklaşık 25 milyon dakika kazandırmış durumda. Şirketin öncelikli hedefleri arasında ise 2022 yılı sonuna kadar yabancı kurumsal müşterilerin de artışıyla 100 Milyon dakika kazanımına ulaşmak bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.