Kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, hizmetlerini sonlandırdığını duyurdu

Girişimlerin kitlesel fonlama ile birlikte önemli kaynaklar elde etmesine aracılık eden Turkcell'in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, yolun sonuna geldi.
Kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, hizmetlerini sonlandırdığını duyurdu

Girişimcilerin geliştirdikleri teknoloji ve inovasyon odaklı projelerin hayata geçmesi için ihtiyaç duydukları kaynağı toplumdan edinmesini sağlayan bir kitlesel fonlama platformu olarak karşımıza çıkan Arıkovanı'nı ilk olarak 2016 yılında sizlere aktarmıştık.

Aradan geçen yıllar içinde pek çok önemli girişimin kitlesel fonlama ile birlikte önemli kaynaklar elde etmesine aracılık eden Turkcell'in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, bugün edindiğimiz bilgilere göre yolun sonuna geldi. Arıkovanı tarafından yapılan açıklamalara göre platformun hizmetleri Aralık ayının son günleri itibarıyla sonlandırıldı.

Şu an Arıkovanı'nın web sitesine erişilemediğini de ekleyelim. Arıkovanı tarafından aktarılan bilgilere göre mağazada aktif projesi olanlar ile son hesaplaşmalar da Aralık ayı içinde tamamlanacak. Arıkovanı'nın bugüne kadar neler yaptığına bakacak olursak platform, 2016 yılından bugüne kadar toplamda 73 girişimin kaynak toplamasını sağladı.

Arıkovanı platformu ile toplanan toplam fonun büyüklüğü ise 7,5 milyon TL. Arıkovanı ile aradığı fona kavuşan pek çok girişimin bu destek sonrasında önemli büyümeler yaşadığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse daha önce Arıkovanı platformu içinde destek toplayan girişimler arasında WeWALK, Byqee, Onlock, Minis ve Ignite Greenhouse gibi önemli girişimler de yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.