Keiretsu Forum Türkiye'nin 2021 yatırım karnesi

Keiretsu Forum Türkiye 2021 yılını 20 yatırım ve 2 exit ile kapatacak. Ayrıca 2021 yılında en çok yatırım alan Türkiye çıkışlı 10 girişimden biri de Keiretsu Forum Türkiye yatırımı olan Servislet oldu.
Keiretsu Forum Türkiye'nin 2021 yatırım karnesi

Bu pazartesi akıllı teslimat hizmeti İletmen, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 70 milyon lira değerleme üzerinden yatırım aldığını yazmıştık. Dünyanın en yaygın melek yatırımcı ağı olarak tanımlanan Keiretsu Forum, 2021'de yatırım yaptığı şirketler hakkında bir açıklama yaptı. Buna göre 100den fazla melek yatırımcısı ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olan Keiretsu Forum Türkiye, 2021 yılında kendi rekoruna imza atarak seneyi 20 girişimle kapatmaya hazırlanıyor.

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, pandeminin dijital dönüşümü zorunlu kılmasının girişimcilik ekosistemi için bir kaldıraç etkisi yarattığının altını çizerek, 2021 pandeminin damgasını vurduğu bir yıl oldu. Temassız ekonomi, teknoloji şirketlerinin gelirlerini artırdı. Keiretsu Forum Türkiye 2021 yılını 20 yatırım ve 2 exit ile kapatacak. Ayrıca 2021 yılında en çok yatırım alan Türkiye çıkışlı 10 girişimden biri de Keiretsu Forum Türkiye yatırımı olan Servislet oldu” dedi. Yatırım fonun yatırım yaptığı şirketler arasında şunlar yer alıyor:

Vaccizone: Aşı geliştirme ve hastalıklara karşı ilaç üretme alanlarında faaliyet gösteren girişim. 

Rentiva: 2017 yılında kuruldu, 122 binden fazla kayıtlı üyesi ve 1 milyon liralık hacmi ile yerelde ve globalde, önümüzdeki yıllarda da daha güçlü bir marka haline gelmeyi hedefliyor.

Tosby Games: Hyper casual türünde oyunlar üreten firmanın kuruluşundan bu yana geçen kısa sürede değerini katlamıştır. 

Artiox: Sanat eserlerine yatırım yaparken gereken yüksek giriş sermayesi bariyerini ortadan kaldırmayı hedefleyen girişim Blockchain teknolojisi kullanarak kullanıcıların dilediği miktarda yatırım yapabilmesini amaçlayan girişimde şimdiden 2 milyon liranın üzerinde alım satım işlemi gerçekleşti.

EasyCep: İkinci el ürünleri Türk teknoloji pazarına ve ekonomisine yeniden kazandırmayı amaçlayan şirket tohum yatırım aldı. Globalleşme hedefi olan firma, uluslararası ve ulusal yatırımcılardan 9 milyon liralık yatırım aldı.

HexTech Green: İklim değişikliği, açlık ve kuraklık gibi sorunların çok fazla olduğu bugünlerde topraksız ve çok az su ile bitkisel üretim gerçekleştirebilen şirket, Hobi Tarımı için 6 farklı ürün, Profesyoneller için 5 farklı ürün geliştirilmiştir.

YeniBen: Sağlık turizmine odaklanan estetik pazar yeri, Keiretsu Forum yatırımcılarından 500 bin liralık yatırım aldıYeniBen sayesinde yurtdışındaki hastalar Türkiye'deki doktorlarla buluşabiliyor, online görüşmeler yapabiliyor ve kendilerine en uygun tedavilerle ilgili tüm bilgilere de ulaşabiliyorlar.

Abone Sepeti:. Abone Sepeti, abonelik hizmetlerinin başlamasından itibaren iptal sürecine kadar tüm detayları tek bir yerden organize ederek ve izleyerek zaman ve paradan tasarruf etmeyi amaçlıyor. Şu anda 28 markaya eşzamanlı hizmet veren platform 2021 yılının ilk 4 ayında bile 4 milyon liralık gelir sağladı.

Bren: Endüstriyel nesnelerin interneti girişimi olan şirket, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Bren, kritik öneme sahip mekanik ekipmanları; kendi enerjisini üretebilen kablosuz sensörler ve endüstriyel nesnelerin interneti (IoT) teknolojisi ile takip ederek müşterilerine enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlıyor.

Melo APP: Pandemi döneminde güzellik merkezlerinin kapalı olmasından yola çıkarak kurulan, evde kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla kuruldu. Müşterilerin ‘tek tıkla’ sertifikalı ve uzman kuaför, berber ve güzellik uzmanlarını keşfetmesini, ihtiyacı olan hizmeti kendi hijyen ve konfor alanında almasını sağlıyor 

Agrovisio: Sürdürülebilir gıda üretimi ve gıda güvencesine katkı sağlayabilecek çözümler üretmek için ODTÜ Teknokent’te kurulan Agrovisio, tarım alanlarını uydu ve drone görüntüleriyle yıl boyunca gözlemleyerek tarım işletmelerine risklerini yönetmede ve karlılıklarını artırmada yardımcı oluyor. Sürdürülebilirliği destekleyen platform Agrovisio, Keiretsu Forum Türkiye yatırımcılarından 2 milyon Euro değerleme üzerinden yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.