Healthtech sektöründe de hibrit modellerin daha sık görüleceği tahmin ediliyor

Healthtech sektöründeki büyüme ivmesi yavaşlamış olsa da seneyi geçen senenin %40 kadar üzerinde kapatacağı tahmin ediliyor. Yeni girişimlerin de hastalar için farklı dikeylerde gelişmesi beklenmekte.
Healthtech sektöründe de hibrit modellerin daha sık görüleceği tahmin ediliyor

Salgının başında sayısının arttığını gördüğümüz mobil ve uzaktan sağlık girişimlerine ilgi hala devam etmekle birlikte yüz yüze muayenelerin başlaması ile healthtech yatırımlarının 2020'de yaşadığı hızlı ivmenin korunmadığını da görmekteyiz. Yine de 24 milyar $ ile bugüne kadar yapılan en yüksek yatırımların görüldüğü sektörde girişimlerle birlikte daha kurumsallaşmış şirketlerin de hamleleri takip ediliyor. 

Salgın öncesinde daha çok teknolojik altyapı geliştiren ve bu alandaki girişimlere daha çok ilgi gösterilirken 2021 ile birlikte hastaları da düşünen girişimlerin daha çok odak noktası olduğuna şahit oluyoruz. Hastalar ile sağlık sektörü arasındaki dinamik değişmemiş olsa da hastaların eskiye nazaran daha farklı ihtiyaçlarını ortaya koyması ve kendi sağlıklarını ön plana alan pratikleri sıklıkla uyguladıkları açık. Bu nedenle de hastalara "empati" ile yaklaşan girişimlerin bundan sonra daha çok büyüyeceğini tahmin etmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.