Shopify işletmeler için NFT programını yayına aldı

Bundan böyle Shopify altyapısı kullanan işletmeler, markalı NFT satışlarını Shopify'daki mağazaları üzerinden gerçekleştirebilecek.
Shopify işletmeler için NFT programını yayına aldı

Shopify, işletmeler için NFT programının beta sürümünü yayına aldığını duyurdu. Bundan böyle Shopify alt yapısı kullanan işletmeler, markalı NFT satışlarını Shopify'daki mağazaları üzerinden gerçekleştirebilecek. Program, şu an için yalnızca ABD'deki Shopify Plus kullanıcılarına açık. Söz konusu modelde ödeme süreçlerinin Shopify Payments üzerinden gerçekleşeceğini de eklemekte fayda var. 

Shopify NFT programı neler sunuyor? 

Şirket Shopify'ın iş birliği yaptığı uygulamalar ile Ethereum, Polygon, Near ve Flow gibi blok zincirlerinde NFT mint edebileceğinizi belirtiyor. NFT satışından gelen ödemeleri ise kripto ödeme yöntemlerinin yanı sıra Shopify Payments, Shop Pay, banka ve kredi kartı üzerinden kabul edebileceksiniz. 

Son kullanıcıların e-posta ile NFTleri sahiplenmeye (claim) başlayacağını da söyleyelim. E-posta ile NFT sahiplenen kişiler, bu NFTleri cüzdanlarına kolayca ekleyebilecek. 

NFT pazarlama alanında ise aşina olduğumuz airdroplar, alıcıya özel içerikler ve üyelikler Shopify'da da kendini gösteriyor. Bu bağlamda Shopify, kullanıcılarına NFT odaklı bir pazarlama imkanı sunuyor diyebiliriz. Shopify kullanıcıları, müşterilerine NFTler ile beraber bir özgünlük belgesi de sunmuş olacak. 

Shopify NFT programına kimler katılabilir? 

Yazının girişinde de bahsettiğimiz üzere program, şu an için yalnızca ABD'deki Shopify Plus kullanıcılarına açık. Şirket sadece markaları değil, sanatçıları ve içerik üreticilerini de programa davet ediyor. Şirket henüz NFT ile tanışmamış olan işletmeler için yardım merkezinde detaylı bir açıklamaya da yer veriyor

Shopify sunduğu bu yeni hizmet ile NFT alım satımını kolaylaştırdığını dile getiriyor. NFT satış sürecinde kripto paraya ihtiyaç duyulmadığını vurgulayan şirket, NFT'yi kripto dünyasından çıkararak adeta geleneksel ödeme ve Shop Pay gibi fintech çözümlerinin bir parçası haline getiriyor. 

Burada dikkat çeken iki nokta mevcut; bunlardan ilki e-posta ile NFT sahiplenilmesinin anonimliği ortadan kaldırması. Bir diğeri ise NFT üretimi ve satışlarının kobi seviyesine açılması ile NFT pazarının büyümesinin hızlanması. ABD'de 2021'in üçüncü çeyreğinde yaklaşık 10.7 milyar dolar değerinde NFT satışı gerçekleştiğini düşünürsek; kurumların bu pazardan pay istemesi oldukça makul. Yine de bu yaklaşım, markaların kendilerini merkeziyetsiz yapılara dönüştürmesi yerine merkeziyetsiz yapıları, daha merkezi kurgulara yerleştirmesiyle sonuçlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.