Şirketler ile siber güvenlik uzmanlarını bir araya getiren girişim olarak karşımıza çıkan BugBounter'ı ilk olarak geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. BugBounter.com kurucu ortağı Arif Gürdenli ile hem şirketin 2021 yılında neler yaptığını hem de bu yıl içinde tamamladığı ikinci yatırım turunu konuştuk.
Yola 3 kişilik yazılım ekibi ve 25 araştırmacı ile çıkan BugBounter'ın araştırmacı sayısı ise 1300'ü geçti. BugBounter'da 20 farklı ülkeden araştırmacı yer alıyor. 2020’nin son çeyreğinde 6 melek yatırımcıdan 1,25 milyon dolar değerleme ile 150 bin dolarlık ilk tohum yatırımını alan BugBounter, bu yatırımı büyümesine hız katmak için aynı orandaki öz sermayesi ile birlikte 1,5 yıl boyunca da kullandı.
Şu an için bazıları yurt dışından olmak üzere 20'den fazla kurumsal müşteriye sahip olan BugBounter, ulaşım, bankacılık, finans, otomotiv, e-ticaret, yazılım, teknoloji, eğlence ve sigorta gibi çeşitli sektörlerden yeni müşterileri ile büyümeye devam ediyor.
Gürdenli tarafından edindiğimiz bilgilere göre BugBounter araştırmacıları 2021 yılından 600'e yakın güvenlik açığını raporladı. Bunlardan yaklaşık 200 tanesi geçerli onayı aldı ve müşterilerin de bulunan açıkları kapatması ile birlikte 2 milyon doların üzerinde zarar daha gerçekleşemeden ortadan kalktı.
2021 yılı içince ikinci yatırım turunu da tamamlayan BugBounter, hem eski yatırımcılarının bir kısmı hem de 6 yeni yatırımcıdan yatırım aldı. BugBounter söz konusu yatırım turunda 5,7 milyon dolar değerleme üzerinden 340 bin dolar yatırım aldı.
BugBounter yeni yatırım ile birlikte A serisi yatırım turu öncesi yurt dışındaki büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. 2022 yılında müşteri portföyünü genişletmeye ve çeşitlendirmeye öncelik verecek olan girişim, Avrupa, Orta Doğu ve Asya bölgelerinden müşterileri de portföyüne dahil ederek büyümesine devam etmeyi hedefliyor. Son olarak BugBounter'ın önümüzdeki yıl ekibini iki katına çıkararak dağıtım kanallarını geliştireceğini de paylaşalım.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap