Sosyal oyun platformu Rec Room, 145 milyon dolar yatırım aldı

Oyuncuların içerik üretebildiği bir online oyun platformu olarak hizmet veren Rec Room, 145 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Sosyal oyun platformu Rec Room, 145 milyon dolar yatırım aldı

Online bir oyun platformu olarak hizmet sunan Rec Room'un 100 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Rec Room tarafından paylaşılan bilgilere girişim, 145 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı.

Alınan 145 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Rec Room'un değerlemesinin 3,5 milyar dolar seviyelerine ulaştığını da ekleyelim. Yeni yatırım ile birlikte Rec Room'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 294 milyon dolara ulaştı.

Söz konusu yatırım turu Coatue Management liderliğinde gerçekleşti. Rec Room'un 145 milyon dolarlık yatırım turuna girişimin eski yatırımcıları arasında bulunan Sequoia Capital, Index Ventures ve Madrona Venture Group da katıldı.

2015 yılında Bilal Orhan, Cameron Brown, Dan Kroymann, John Bevis, Josh Wehrly ve Nick Fajt tarafından Seattle'da kurulan Rec Room, oyuncular için ücretsiz olarak sunuldu. Tıpkı Roblox gibi oyuncuların içerik üretebildiği bir online oyun platformu olarak hizmet veren Rec Room, oldukça hızlı bir şekilde büyüyor.

Rec Room tarafından paylaşılan bilgilere göre platform içinde oyun oynayan ve oyunlar üreten 37 milyonu aşkın kişi bulunuyor. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Mart atında platform içinde oyun oynayan ve oyunlar üreten 2 milyon kişi bulunuyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.