Fotoğraf paylaşım uygulaması Lapse, Octopus Ventures ve GV liderliğinde 11 milyon dolar yatırım aldı

Arkadaş gruplarına özel fotoğraf paylaşım uygulaması Lapse, Octopus Ventures ve GV (eski adıyla Google Ventures) liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı.
Fotoğraf paylaşım uygulaması Lapse, Octopus Ventures ve GV liderliğinde 11 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında Ben Silvertown ve Dan Silvertown kardeşler tarafından hayata geçirilen fotoğraf paylaşım uygulaması Lapse, Octopus Ventures ve GV (eski adıyla Google Ventures) liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı.Yatırım turuna mevcut yatırımcı Speedinvest'in yanı sıra bazı melek yatırımcılar da katıldı. 

Lapse, grup sohbetlerindeki arkadaşların, fotoğrafları birlikte çekmesine izin veriyor. Bir süre önce 10 bin kullanıcılı beta süreçten çıkan Lapse, şu anda sadece davetiye yönetimi ile kullanıcı kabul ediyor. Lapse, bir aydan daha kısa bir süre canlıya alınmasına rağmen bir milyon anlık görüntüleme aldı. Lapse'in kurucuları ürün geliştirmeye, kullanıcı deneyimine ve kontrollü büyümeye öncelik veriyor ve bu nedenle, uygulamanın bir süre daha sadece davetle kullanılabileceği belirtiliyor. 

Ben Silvertown, kardeşi Dan ile birlikte Lapse'nin kurucu ortağı. İkili, insanların fotoğraf çekerken ve paylaşırken anı yaşamalarına yardımcı olmak için uygulamayı geliştirdiğini dile getiriyor. Fotoğrafçılığı, yüzeysel ölçümler ve kamusal ağların baskıları tarafından tetiklenen beğenme kaygısından kurtarmayı umuyorlar.

Arkadaş gruplarına özel fotoğraf paylaşım uygulaması

Lapse kullanıcıları arkadaşlarıyla özel sohbet grupları oluşturuyor ve her grubun bir fotoğraf filmi rulosu gibi 36 çekimlik bir rulosu bulunuyor. Yani o gruptaki kullanıcıların fotoğraf paylaşma hakkı toplamda 36 diyebiliriz. Gruptaki herkes o rulo üzerinde fotoğraf çekebiliyor, ancak ilk fotoğraf çekildikten 24 saat sonra geliştirilene kadar hiç kimse çekimlerin hiçbirini göremiyor. Tam rulo daha sonra sohbette Lapse adlı animasyonlu bir montaj olarak görünüyor. Grup üyeleri fotoğraflara tepki verebiliyor, yorum yapabiliyor ve bireysel çekimleri kaydedip dışa aktarabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.