Artırılmış gerçeklik ile alışveriş canlı yayın alışverişlerine de yansıyabilir

AR ve VR ile alışveriş ile bu şekilde alışveriş ile doğru tercih yaptığını düşünenlerin oranı doğru orantılı olarak artmakta. Bununla birlikte canlı yayın alışverişlerinin de önümüzdeki dönemde daha çok yapılacağı tahmin edilmekte.
Artırılmış gerçeklik ile alışveriş canlı yayın alışverişlerine de yansıyabilir

Şu anda AR ile online ya da fiziksel mağazalarda alışveriş yapan kullanıcı sayısının 100 milyardan fazla olduğu söyleniyor. Sayı fazla gibi görünse de AR ya da VR ile alışveriş aslında herkes tarafından yapılabilen bir aktivite değil ancak bu şekilde alışverişe alışılmaya başladığı da belirtiliyor. Geçen seneye göre artış gösteren AR ya da VR ile alışveriş deneyiminin cihaz penetrasyonunun artması, 5G'nin tamamen canlıya alınması ve mağazalarda yapılan yenilikler ile önümüzdeki dönemde yükselmesi bekleniyor. 

Sosyal medya uygulamalarının artık hepsinde olan AR geliştirmeleri, alışveriş yolculuğuna da yansımış durumda. Hala birçok kullanıcı tarafından bu cihazların bir oyuncak olarak görülmesi söz konusu olsa da kolay bir şekilde alışverişlerini tamamlayabilmeleri durumunda birçok kategori için daha farklı bir alışveriş deneyimi geliştirilebilir. Özellikle mağazada daha az zaman geçirmek isteyen ya da hiç mağaza ile etkileşime girmeden alışverişi tamamlamak için AR filtreleri kozmetik, giyim ya da mobilya gibi kategorilerde çok etkili kullanılabilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.