375 milyon dolar yatırım alan fintech Razorpay'in değerlemesi 7.5 milyar dolara ulaştı

Dijital ödemeler ve finansal hizmetler sunan Hindistan merkezli Razorpay, Lone Pine Capital, Alkeon Capital ve TCV'nin liderliği üstlendiği Seri F yatırım turunda 375 milyon dolar yatırım aldı.
375 milyon dolar yatırım alan fintech Razorpay'in değerlemesi 7.5 milyar dolara ulaştı

Dijital ödemeler ve finansal hizmetler sunan Hindistan merkezli Razorpay, Lone Pine Capital, Alkeon Capital ve TCV'nin liderliği üstlendiği Seri F yatırım turunda 375 milyon dolar yatırım aldı. Mevcut yatırımcılar Tiger Global, Sequoia Capital India, GIC ve Y Combinator'ın da katıldığı yatırım turu sonrasında şirketin değerlemesi 7.5 milyar dolara ulaştı. Bu değer nisan ayında 3 milyar dolardı. Değerlemedeki bu artış Razorpay'i, Paytm'den sonra Hindistan'ın en değerli ikinci fintech şirketi haline getirdi.

2014 yılında Harshil Mathur ve Shashank Kumar tarafından hayata geçirilen Razorpay, işletmelerin ödemeleri kabul etmelerini, işlemelerini ve geri ödemelerini sağlayan bir platform olarak hizmet veriyor. Kredi kartı, banka kartı, bankacılık hizmetleri, UPI ve JioMoney, Mobikwik, Airtel Money, FreeCharge, Ola Money ve PayZapp dahil olmak üzere popüler cüzdanlar dahil tüm ödeme modlarına erişim sağlıyor.

Razorpay, küçük işletmeleri ve işletmeleri kabul ediyor, işliyor ve bunlara para veriyor. Şirket ayrıca işletmelere kredi kartları ve işletme sermayesi sunduğu bir neobanking platformuna da sahip. Razorpay, tüm bunların yanı sıra 90'dan fazla para birimini destekleyen uluslararası bir ödeme ağ geçidi sunuyor.

Yılda 60 milyar dolarlık işlem gerçekleştiren Razorpay'in müşterileri arasında Facebook, Swiggy, Cred, National Pension System, Indian Oil dahil 8 milyondan fazla işletme bulunuyor. Bu yıl Hindistan'da unicorn'a dönüşen 42 girişimden 34'ü Razorpay'i kullanıyor. Şirket, Hindistan'ın yanı sıra bazı Güneydoğu Asya ülkelerinde daha hizmet veriyor. 

Razorpay, aldığı yatırımı ürün tekliflerini genişletmek ve 600'den fazla kişiyi işe almak için kullanmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.