İşletmeleri Fintech'e dönüştüren Alternatif, Webrazzi Fintech'te lansman yaptı

Webrazzi Fintech 2021'de Macellan CEO'su  Göktürk Yetim Alternatif isimli yeni Fintech ürününün lansmanını gerçekleştirdi.
İşletmeleri Fintech'e dönüştüren Alternatif, Webrazzi Fintech'te lansman yaptı

Türkiye'nin lider Fintech Konferansı Webrazzi Fintech 2021 tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikte Macellan CEO'su  Göktürk Yetim Alternatif isimli yeni Fintech ürününün lansmanını gerçekleştirdi.

İstabul Ticaret Üniversitesi'nin kantininde girişimcilik yolculuğuna başladığını dile getiren Göktürk Yetim, Macellan'ın 160 çalışan ve 3 ürün ile 7 yıldır faaliyet gösteren bir şirket olduğunu ifade etti. 

Bu bağlamda Yetim, Macellan atısı altında bulunan Arşimet Dijital Arşiv, Lagina Signatura ve BFY ürünlerinin kısaca öne çıkan verilerini paylaştı. Ardından Fintech 2021 katılımcıları Macellan'ın yeni ürünü Alternatif ile tanıştırdı. 

Kullanıcılar için mağaza içinde nakit ve kredi kartı işlemlerini dijitalleştiren alternatif -işletmeler için de bir süper uygulama olarak konumlanıyor. Yetim, "Sektörü büyütmeye geldik." yorumunu yaptı. 

Kart saklama, sanal pos ve ödeme geçidi gibi finansal teknolojilerin çoğunun genel olarak işletmelerin sanal mağazalarında kullanıldığını hatırlaran Yetim, artık Alternatif ile bu teknolojilerin mağazada kullanılacağını açıkladı.  "Birlikte büyüyoruz" sloganı ile ilerleyen girişim, uygulamasında finansal teknoloji ürünleri bir arada sunuyor. 

1 Ekim'de başladı 46 markaya ulaştı

Alternatif, 1 Ekim'de lokasyon bazlı olarak operasyonunu başlattı. Şimdiye kadar 46 markanın kendisine ait sanal pos gibi finansal teknolojilerden yararlanmasını sağlayan Alternatif, İstanbul'un ardından Gebze tarafına doğru genişlemeye devam ediyor.

"Bir işletmeyi 2 haftada Fintech'e dönüştürüyoruz" diyen Yetim,  ilerleyen süreçte markaların dönüşümünü 1-2 gün gibi daha kısa sürede tamamlamayı planladıklarını belirtti.

Alternatif kullanan markalar arasında, Alaçatı Muhallebisi, Kayseri Mutfağı, Peynirci Baba, Plus Kitchen ve Viyana Kahvesi gibi tanınmış isimler yer alıyor. 

Alternatif, kullanıcılara uygulama üzerinden kasada QR kod ile ödeme  ve dijital cüzdan üzerinden hediye kartı oluşturma seçenekleri sunuyor. Girişimin, 2022'de ise yatırım alarak büyümeyi hızlandırma hedefi bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.