Hande Sarıdal: "Yeni yıl, Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para için başlangıç yılı olacak"

Kurum içi girişimcilik hikayesi olarak başlayan Token Finansal Teknolojiler’in iştiraki olan Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para’nın CEO’su Hande Sarıdal, Merkez Bankası'ndan lisans beklediklerini söyledi.
Hande Sarıdal:

Webrazzi Fintech 2021, Wyndham Grand İstanbul Levent'te devam ediyor. "Finansal Teknoloji Dönüşümü ve Geleceği" sunumu  Token Ödeme Hizmetleri CEO'su Hande Sarıdal tarafından gerçekleştirildi. Sarıdal konuşmasına ana şirket Token Finansal Teknolojilerin mevcut ürün ve hizmetlerinden bahsederek başladı.

Token Finansal Teknolojileri'nin Koç Holding iştirakı olduğunu ve 2018'in Haziran ayında kurulduğunu kaydetti. Holding çatısı altında, girişim ruhuyla çevik yönetim şeklini benimseyen şirket amacını “Ölçeği fark etmeksizin tüm işletmelere eşit koşullar sağlayarak; karlılık, verimlilik ve destek ile büyümelerini destekleyecek hizmetler sunmak” olarak ifade etti.

Token Finansal Teknolojiler, saha bulunan 700 binden fazla Beko markalı POS cihazları ile yüzde 50'inin üzerinden pazar payına sahip. Sarıdal, şirketin yıllık 350 milyar liralık işlem hacmine sahip olduğunu kaydetti. Şirketin günlük 750 bini aşkın saldırı girişimine karşı da güvenli bir sistemi var. Token Finansal Teknolojiler’in kuruluşundan bu yana, liderliğini sürdürdüğü POS cihazlarına ek olarak;  elektronik belge, online ödeme araçları, dijitalleşme çözümleri ve kapalı devre ödeme sistemleri ile ilgili de çalışmaları olduğunu iletti.

Hande Sarıdal, finansal teknolojiler kapsamında çıkardıkları ürünleri şöyle sıralıyor: "Yeni tebliğ kapsamında yazarkasa pos’lara alternatif olarak geliştirilen Android POS Cihazı Beko 400 TR, petrol istasyonlarına yönelik olarak tasarlanan yeni nesil pompa yazarkasa Beko 1000 TR ve dijital yemek kartı hizmetimiz TokenFlex...". Geçen yılın Temmuz ayında fiziksel ödeme cihazları ile sundukları deneyimi sanal ödeme tarafına da taşıyarak uçtan uca bir ödeme deneyimi sunmak hedefiyle Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para'yı kurulduklarını söyledi. Merkez Bankası’ndan lisans beklediklerini söyleyen Hande Sarıdal, lisans ile birlikte 2022 itibariyle faaliyete geçeceklerini iletti.

Tüm dünyada en önemli yatırımların fintech tarafına kaydığını belirten Sarıdal, Koç Holding'in finansal teknolojiler tarafındaki hedeflerini şöyle özetledi: "2022'de mevcut iş modellerini büyütüp derinleştireceğiz. Yeni yıl, Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para için başlangıç yılı olacak. Token, global ölçekli dünya markası olmayı hedefliyor. Romanya üzerinden Avrupa açılımı yer alıyor. Şirket bu kapsamda Almanya, Macaristan, Polonya, Çekya, Slovakya, Fransa, İtalya ve İspanya'da faaliyet göstermeyi hedefliyor." 2021 yılının regülasyon açısından kritik eşiğin aşıldığı bir yıl olduğunu belirten Hande Sarıdal, sözlerini Token Ödeme Sistemleri ve Elektronik Para'nın gelecek hedeflerinden bahsederek bitirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.