Başarsoft, kripto para borsası BitTurk'e 2 milyon dolar yatırım yaptı

Başarsoft, ülkemizde hizmet veren bir kripto para borsası olan BitTurk’e yatırım yaparak yüzde 10 oranında hissesini satın aldı.
Başarsoft, kripto para borsası BitTurk'e 2 milyon dolar yatırım yaptı

Akıllı harita teknolojilerine odaklanan Başarsoft, blockchain teknolojisine yatırım yaptığını duyurdu. Başarsoft tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, sektöründeki değişik alanlara açılmak için blokzincir (blockchain) teknolojisine yatırım yaptı.

Edindiğimiz bilgilere göre Başarsoft, ülkemizde hizmet veren bir kripto para borsası olan BitTurk’e yatırım yaparak yüzde 10 oranında hissesini satın aldı. Söz konusu yatırımın 20 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini ve Başarsoft'un BitTurk’ün yüzde 10 hissesi için 2 milyon dolar ödediğini de ekleyelim. 2 milyon doların bir kısmı hisse karşılığı olarak verilirken bir kısmı da işletme sermayesi olarak şirketin içine kondu.

2017 yılında kurulan BitTurk, hem kripto para borsası olan hem de blockchain tabanlı temel yazılımları olan bir finansal teknoloji şirketi olarak hizmet veriyor. BitTurk'ün FinDev markası yüksek frekanslı ve algoritmik alış, satış yazılımı ve DeFi (merkeziyetsiz finans) projeleri geliştirdiğini de paylaşalım.

Gerçekleşen satın alma ile birlikte bu teknolojilerin haritaların yanı sıra başka dikey sektörlere de entegre edilmesi ve buradan gelir getirilmesi konularında BitTurk’e destek verecek olan Başarsoft, akıllı harita teknolojilerini de blockchain ile yurt dışına daha kolay bir şekilde taşıyabilmeyi hedefliyor.

Blockchain teknolojisine yaptıkları yatırımı değerlendiren Başarsoft CEO’su Alim Küçükpehlivan, bu satın alma ile Başarsoft'un global alanda çok daha etkili bir oyuncu olacağını dile getirdi.

BitTurk’ün çok önemli bir ortağa kavuştuğunu belirten BitTurk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Budak ise BitTurk'ün sadece kripto para borsası tarafında değil, blockchain teknolojilerinde kurumsal şirketler için çok önemli çözümler sunduklarını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.