OTT'de iptaller devam etse de önümüzdeki dönemde daha çok abonelik olacağı düşünülüyor

SVOD pazarında rekabet devam ederken kullanıcı sayısı için farklı tahminler söz konusu. Bununla birlikte OTT'lerde içeriğin önemi ve konsolidasyon konusu da hala gündemde.
OTT'de iptaller devam etse de önümüzdeki dönemde daha çok abonelik olacağı düşünülüyor

SVOD oyuncuları arasındaki rekabet büyümeye devam ederken sektördeki kullanıcı sayısı için farklı tahminler söz konusu. İçerik konusunun seçimde hala en önemli kriter olarak kalması bâki olmakla birlikte önümüzdeki dönemde tek bir servis sağlayıcıdan tek servis satın almak çok tercih edilen bir opsiyon olmayacak gibi görünüyor. 

Görüntü kalitesi ile internet bağlantı hızının artmasına paralel yükselen abonelik ücretleri, sinema filmlerinin yapımcılığının salonlardan OTT oyuncularına geçmesi ve reklam gelirlerini düşündüğümüzde geçtiğimiz senelere göre daha farklı bir video tüketim modeli bizi bekliyor. Deloitte, önümüzdeki sene SVOD pazarında yaklaşık 150 milyon müşterinin kullandığı servisi iptal edeceğini tahmin ederken kişi başına düşen servis sayısının artacağı düşünülüyor. Servis sağlayıcıların da bu nedenle ellerindeki içerikleri nasıl pazarlaması gerektiği ile ilgili daha çok gündemi olacağa benziyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.