SPONSORLU

YGA'lılar Başarıyı Yeniden Tanımlıyor

Gençlerin rol modelleriyle buluştuğu YGA Zirvesi bu sene 11-12 Aralık tarihlerinde 21’inci kez düzenlenecek. Her sene 50 bin lise ve üniversite öğrencisinin başvurduğu YGA Zirvesi, ‘LET’S SEE THE UPSIDE’ yani ‘İyiye bak’ teması ile katılımcıları dünyadaki iyileri ve iyilikleri fark etmeye çağıracak. Zirve, bilim, sanat, iş, spor ve girişimcilik dünyasından dikkat çeken isimleri gençlerle bir araya getirecek
YGA'lılar Başarıyı Yeniden Tanımlıyor

Harvard & MIT profesörü Mehmet Toner, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, MIT profesorü Sangeeta N. Bhatia, Harvard profesörü Gökhan Hotamışlıgil, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Olimpiyat Şampiyonu Milli Okçu Mete Gazoz gibi isimlerin konuşmacı olacağı YGA Zirvesi’ni tüm katılımcılar online olarak takip edebilecek.

Konuşmacılar “UPSIDE” teması kapsamında “Yeni Başarı Tanımı: Etki”, “Yeni Harmoni: Sanat ve Bilim”, “Yeni Influencer: Goodfluencer” ve “Yeni Çözüm: Öngörü” olarak dört farklı alanda gençlere ilham verecekler. “Bi’ Sorum Var” adlı interaktif seanslarda Zirve’de katılımcıları, Derya Matraş, Gamze Cizreli, Kaan Terzioğlu gibi YGA hayal ortaklarına sorularını bizzat sorabilecekler.

Bu Zirve ilklerle dolu!

Geçtiğimiz yıl 11 bin kişinin canlı olarak izlediği Zirvede bu yıl, YGA’nın hayata geçirdiği Jenerasyonlar Arası Umut araştırması sonuçları paylaşılarak, farklı jenerasyonların gelecek ve sürdürülebilirliğe bakışı hakkında bilgi verilecek.

Zirve’de dikkat çeken bir diğer ilk de YGA, İKSV ve Beats by Girlz iş birliğinde hayata geçecek kolektif dijital müzik prodüksiyonu olacak. Zirve katılımcısı binlerce genç ve konuk müzisyenlerin ortak çalışmasıyla ile 24 saat içerisinde “umut veren” bir şarkı üretilecek.

YGA Zirvesi’nde dijital interaktivite de en üst seviyeye ulaşacak. Zirve katılımcılarına özel tasarlanan YGA Zirvesi Discord sunucusunda gençleri ilgi alanlarını keşfedebilecekleri, diğer katılımcılar ve YGA ekosistemi ile tanışabilecekleri bir dünya bekliyor.

Zirve, dijital mecralarda da ses getirecek. TikTok ve YGA Zirvesi arasındaki dijital partnerlik kapsamında Zirve’nin mesajları #iyiyebak hashtag’i ile 7 – 12 Aralık tarihleri arasında TikTok’ta milyonlarca gence ulaşacak.

YGA gönüllüsü nasıl olunur?

Her yıl 50 binin üzerinde başvuru alan YGA Programına 5 aşamalı mülakatla 50 kişi seçiliyor. Bu programda seçilen çift kanatlı girişimciler bilim insanı, akademisyen ve yöneticilerden oluşan aralarında Prof. Aziz Sancar, Ali Koç, Faruk Eczacıbaşı, Prof. Mehmet Toner, Prof. Kristi Roube, Prof. Doğan Cüceloğlu gibi isimlerin olduğu YGA hayal ortaklarından eğitimler alıyor bununla birlikte YGA’nın sosyal inovasyonlarında gönüllü çalışıyor.

Sadece Türkiye’deki öğrenciler değil Harvard MIT, Brown, Berkeley, Imperial College, Turin Politeknik, Münih Teknik üniversiteleri ve yapılan stratejik ortaklık kapsamında bu üniversitelerden gelen öğrenciler de önce YGA Zirvesi’ni izledikten sonra YGA projelerinde görev alıyor böylelikle YGA ekosistemine adım atıyor.

Zirve’yi canlı izlemek için zirve.yga.org.tr adresinden ücretsiz kayıt olmak yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.