Android oyunları, önümüzdeki yıl Windows cihazlara geliyor

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre Android oyunları önümüzdeki yıl Windows işletim sistemine sahip olan laptop, bilgisayar ve tabletler tarafından kullanılabilecek.
Android oyunları, önümüzdeki yıl Windows cihazlara geliyor

Hayatımızın değişmez bir parçası haline gelen mobil uygulama ve oyunlar yakında zamanda bilgisayarlarda da karşımıza çıkacak. Bugün yeni bir açıklama yapan Google, Android oyunlarının Windows bilgisayarlara geleceğini duyurdu. Google tarafından paylaşılan bilgilere göre Android oyunları önümüzdeki yıl Windows işletim sistemine sahip olan laptop, bilgisayar ve tabletler tarafından kullanılabilecek.

Edindiğimiz bilgilere göre Google, Windows için Google Play Games isimli bir uygulama geliştirecek. Bu uygulama 2022 yılında Windows için yayınlanacak. Sadece yeni Windows 11 sürümü için yayınlanmayacak olan Google Play Games uygulaması Windows'un eski sürümlerini de destekleyecek.

Hatırlatmak gerekirse benzer bir hamle daha önce Google'ın PC alternatifi olan Chromebook modelleri için atılmıştı. Söz konusu oyunların hem Android cihazlarda hem de Windows cihazlarda senkronize bir şekilde oynanacağını da belirtelim.

Kısacası telefonunuzdan oynadığınız bir Android oyuna kaldığınızda yerden Windows bilgisayarınızda devam edebileceksiniz. Senkronizasyonun gerçekleşebilmesi için her iki cihazda da aynı Google hesabının açık olması gerekiyor. 

Android ve Windows işletim sisteminin son zamanlarda oldukça yakın çalıştığını da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Amazon ile önemli bir anlaşma imzalayan Microsoft, bazı Android oyun ve uygulamalarının Amazon Appstore aracılığı ile Windows cihazlara yüklenmesine izin de vermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.