Sony Technology Day'de neler tanıtıldı?

Sony tarafından tanıtılan yenilik ve ürünler arasında sanal gerçeklik için 4K çözünürlüğünde OLED panellerden, robotlara kadar pek çok ilginç ürün yer alıyor. 
Sony Technology Day'de neler tanıtıldı?

Teknoloji dünyasının en köklü markalarından olan Japonya merkezli Sony, gerçekleştirdiği "Sony Technology Day" ile uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni projelerini tanıttı. Sony tarafından tanıtılan yenilik ve ürünler arasında sanal gerçeklik için 4K çözünürlüğünde OLED panellerden, robotlara kadar pek çok ilginç ürün yer alıyor. 

Sanal gerçeklik gözlüklerinin en büyük sorunları arasında ekranların sahip olduğu düşük çözünürlükler yer alıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefleyen Sony, 4K çözünürlüğünde OLED bir panele sahip olan sanal gerçek panelini Sony Technology Day ile tanıttı. 

4K çözünürlüğündeki OLED panelin Sony'nin sanal gerçeklik gözlüğü olan PlayStation VR'ın yeni versiyonunda kullanılması sürpriz olamayacaktır. Geliştirdiği panelin toplamda 8K çözünürlüğünde olduğunu fakat göz başına 4K çözünürlük sunduğunu belirten Sony'nin PS VR 2 modelinin 4K çözünürlük sunması bekleniyor.

Sony Technology Day kapsamında grabber (tutucu) isimli ilginç bir robot modeli de tanıttı. Grabber, adından da anlaşılabileceği üzere çeşitli nesneleri tutabilen robotik bir kol olarak hizmet sunuyor. Sony, tarafından paylaşılan bilgilere göre grabber, ne tuttuğuna bağlı olarak kavrama gücünü hassas bir şekilde kontrol etme yeteneğine de sahip.

Sony'nin tanıttığı bir diğer yenilik ise Mimamori sistemi oldu. Sony Mimamori ile birlikte dünya ile ilgili bilgi toplamayı hedefliyor. Dünyanın her yerine yerleştirilmiş sensörlerden veri toplamak için uyduları kullanacak olan Mimamori sistemi ile birlikte toprak nemi, sıcaklık ve çeşitli verilerin Sony tarafından toplanması hedefleniyor. Mimamori'nin geliştirilmesinin ana nedeni ise iklim değişikliğinin etkilerini azaltabilmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.