Kickstarter, blockchain aracılığıyla kitle fonlamasına geçiyor

Kickstarter, temel işlevlerinin merkezi olmayan bir sürümünü oluşturacak açık kaynaklı bir protokolün geliştirilmesini destekleyeceğini söyledi. Protokol, Celo üzerine inşa edilecek.
Kickstarter, blockchain aracılığıyla kitle fonlamasına geçiyor

Kitle fonlaması platformu Kickstarter, geçtiğimiz gün kendi blog sitesi üzerinden bir yazı paylaştı. Bu yazıya göre şirket, Kickstarter'ın temel işlevlerinin merkezi olmayan bir sürümünü oluşturacak açık kaynaklı bir protokolün geliştirilmesini destekleyeceğini söyledi. Şirket, protokolün halka açık bir blockchain'de mevcut olacağını ve herkesin, hatta Kickstarter rakiplerinin bile protokolü geliştirmesine veya kullanmasına olanak sağlayacağını söyledi.

Paylaşılan bilgilere göre 2009'dan bu yana, Kickstarter'a 6 milyar dolardan fazla taahhütte bulunuldu ve 200 binden fazla yaratıcı projeye fon sağlandı. Bu projeler, tahminen 750 binden fazla yarı zamanlı iş, 80 bin tam zamanlı iş, 20 binden fazla şirket ve kâr amacı gütmeyen kuruluş ile 13,5 milyar dolarlık ek ekonomik etki yarattı. 

Tüm bunlara rağmen fırsat bekleyen sonsuz sayıda yetenekli insan olduğunu belirten Kickstarter, misyonunun yaratıcı projeleri hayata geçirmeye yardımcı olmak; sözünü verdiği şeyin ise insanlardaki bu gizli potansiyeli ortaya çıkarmaya yardımcı olmak olduğunu söylüyor.

Sürecin nasıl olacağından da bahsedelim. Bağımsız bir kuruluş protokolün geliştirilmesine başlayacak ve Kickstarter bu gruba finansman sağlayacak. Akabinde ise bir kurul atayacak. Şirket, protokolün ilk müşterilerinden biri olacak. Aynı zamanda, protokol yönetişiminin gelişimini denetleyen bir bağımsız yönetişim laboratuvarı da kurulacak. Protokol, çevre dostu hisse kanıtı sistemini kullanan açık kaynaklı bir blockchain diyebileceğimiz Celo üzerine inşa edilecek.

Kickstarter'ın sitesini 2022'de protokole taşımayı hedeflediği belirtiliyor ve protokolü yapan yeni şirketin henüz bir adı bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.