Abonelik bazlı uygulamaların önümüzdeki dönemde artması bekleniyor

Abonelik ücreti ödenen uygulama sayısının önümüzdeki dönemde artması bekleniyor; bununla birlikte kullanıcıları uygulamada kalmayı seçecek değişikliklerin de düzenli olarak yapılması gerekli.
Abonelik bazlı uygulamaların önümüzdeki dönemde artması bekleniyor

Abonelik bazlı üyeliklerin önümüzdeki sene de artış göstermesi bekleniyor. Diğer iş modellerine göre uygulama mağazalarındaki gelir anlaşmalarından bağımsız daha kârlı bir model olan abonelik bazlı uygulamaların ücretsiz versiyonlarında yer alan reklamlara gelen kısıtlamalar ile birlikte önümüzdeki dönemde daha çok tercih edilmesi bekleniyor. 

Geçtiğimiz sene 10 uygulamanın 3'ü abonelik bazlıydı; seneler içinde artış gösteren bu trendin oyun kategorisi dışında fitness, sosyal medya ve alışveriş gibi kategorilere de genişlemesi bekleniyor. Online ve sosyal medya alışverişinin artması da abonelik bazlı beklentilerin yükselmesine neden oluyor; özellikle super app şeklinde çalışan uygulama sayısı çoğaldıkça benzer mantıkla çalışan özeliklerin tek bir uygulama altında yer alması daha çok görülecek gibi.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.