Yerli bulut mutfak girişimi Avane Cloud Kitchens, Global Founders Capital’dan 1 milyon dolar yatırım aldı

Tam donanımlı bulut mutfak girişimi Avane Cloud Kitchens, Global Founders Capital’dan ilk turunda 1 milyon dolar yatırım aldı.
Yerli bulut mutfak girişimi Avane Cloud Kitchens, Global Founders Capital’dan 1 milyon dolar yatırım aldı

Tam donanımlı bulut mutfak girişimi Avane Cloud Kitchens, Global Founders Capital’dan ilk turunda 1 milyon dolar yatırım aldı.

Sizlere daha önce kapsamlı olarak aktardığımız Avane Cloud Kitchens, Ahmet Orhon tarafından kuruldu. Şirket, 200 metrekareyi geçmeyen tek bir mutfaktan, 30’un üzerinde paket yemek hizmeti veren sanal restoranı müşterileriyle buluşturmayı hedefliyor. Bu sanal restoranların yüzde 70’inin Avane’nin sıfırdan yarattığı markalar olması, yüzde 30’ununsa global ve bölgesel restoranların franchise’i olması hedefleniyor.

Bu doğrultuda, Avane şimdiden, kendi yarattığı ve hızla büyüyen ÇOSA, Veganista, Nane, Kengeres, Jay Jay Fries, Chef Amadeo gibi 15 markanın yanısıra, digital master franchise’ı olduğu dünyanın en büyük sushi zincir markası SushiMaster ve Türkiye’nin hızla büyüyen markaları Doyuyo! ve Et İşleri ile müşterilerine hizmet veriyor.

Avane, diğer bulut mutfak modellerinden farklı olarak, ürün geliştirme, satın alma, üretim, mutfak operasyonu, marka ve kanal yönetimi ile pazarlama faaliyetlerinin tamamını kendisi gerçekleştiriyor. Bu da Avane’nin paket mutfak restoran ekosisteminde ortaya çıkan değerin neredeyse tamamını içeride tutmasına ve bu sayede müşterilerine yüksek kaliteli ürünleri uygun fiyatlara sunmasına imkân sağlıyor.

Avane Cloud Kitchens yatırımı, Global Founders Capital İstanbul Ofisi’nin de ilk yatırımlarından biri. Global Founders Capital'ın Delivery Hero, LinkedIn, Trivago gibi global çapta girişimlere yatırım yaptığını da hatırlatmadan geçmeyelim. 

3 mutfakta, toplam 45 sanal restoranla hizmet veriyor

Mart 2021’de faaliyetlerine başlayan Avane Cloud Kitchens, şu an itibariyle İstanbul Ataşehir, İstanbul Acıbadem ve İzmir Mavişehir’de bulunan üç mutfağında, toplam 45 sanal restoranla hizmet veriyor. Ocak 2022 itibariyle 4 mutfak ve 50 sanal restoran daha açacak olan Avane, GFC’nin uluslararası bağlantıları ve tecrübelerinden de faydalanarak 2024 yılı sonu itibariyle Türkiye’de 125, yurtdışındaysa 50 mutfak açmayı ve toplamda 4000’in üzerinde sanal restoranla hizmet vermeyi planlıyor.

Avane, aynı zamanda Ocak 2022 itibarıyla, WhatsApp, mobil uygulama, web ve çağrı merkezi üzerinden hizmet verecek kendi yemek platformunu da hayata geçiriyor.

Global Founders Capital ortağı Onur Erbay, "Avane, yemek, teknoloji ve verinin kesiştiği çok ilginç ve potansiyeli muazzam bir iş modeli, bu modelin farklı coğrafyalarda da başarılı olmasını bekliyoruz” diyerek Avane ekibine ve iş modeline duydukları inancı ifade ederken; GFC’ye süreç boyunca gösterdiği destek için teşekkür eden Ahmet Orhon, “Kârlı ve ölçeklenebilir iş modelimiz ile yatırımcıların yanı sıra bayi adaylarının da dikkatini çekiyoruz. İlk yılımızı henüz tamamlamamışken uluslararası bir yatırım almayı başardık. GFC’nin de desteğiyle, Avane Cloud Kitchens, Türkiye’de ve dünyada paket yemek endüstrisine kendi imzasını atmak için geliyor” diyerek ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.