240 milyon dolar yatırım alan fintech WeLab, Endonezya'dan banka satın alıyor

WeLab liderliğindeki bir konsorsiyum, mevcut ve yeni yatırımcılardan 240 milyon dolar yatırım aldı. WeLab Sky adlı konsorsiyum, tek hakim hissedarı olmak için Bank Jasa Jakarta'nın hisselerini satın alacak.
240 milyon dolar yatırım alan fintech WeLab, Endonezya'dan banka satın alıyor

WeLab liderliğindeki bir konsorsiyum, şirketin bu yıl Endonezya'daki en büyük fintech finansmanı olduğu iddia edilen yatırım turunda, mevcut ve yeni yatırımcılardan 240 milyon dolar yatırım aldı. WeLab, bu yatırımla Endonezya bankası Bank Jasa Jakarta'yı satın alacağını açıkladı.

WeLab Sky adlı konsorsiyum, tek hakim hissedarı olmak için Bank Jasa Jakarta'nın hisselerini satın alacak. WeLab Sky, bankada halihazırda yüzde 24 hisse satın alırken, çoğunluk kontrolü için kalan hisseler, düzenleyici onayların alınmasının ardından devredilecek.

WeLab, ilk dijital bankasını geçen yıl Hong Kong'da açtı. Şirket şu anda Asya'da sanal banka ve Hong Kong'da borç ürününün yanı sıra Çin ve Endonezya'da çeşitli borç hizmetleri de dahil olmak üzere bir dizi tüketici fintech ürünü sunuyor. Şirket, aynı zamanda geleneksel finansal kurumlara teknolojisini de entegre edecek hizmetler sağlıyor.

Endonezya ise erişilebilir ve yenilikçi dijital bankacılık çözümleri sağlamak için büyük bir fırsata sahip. Yaklaşık 180 milyon teknoloji meraklısı genç tüketiciye sahip olan ülke, Asya'nın finansal olarak yetersiz hizmet alan en büyük pazarlarından biri. Nüfusunun yüzde 77'sinin banka hesabı bulunmuyor veya bankaların yetersiz olduğu tahmin ediliyor. WeLab, yeni dijital bankacılık hizmetleriyle bu karşılanmayan ihtiyaçları gidermeye ve finansal erişim açığını kapatmaya yardımcı olmayı amaçlıyor. WeLab, bu ikinci dijital bankayı 2022'nin ikinci yarısında Asya'da piyasaya sürmeyi planlıyor.

WeLab şu anda 150 binden fazla dijital bankacılık müşterisine sahip. Şirketin Çin'de ve Endonezya'da 50 milyondan fazla bireysel kullanıcısı ve 700'den fazla kurumsal müşterisi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.