Poliçelerde müşteri verisi kullanımına çekimser yaklaşılmakta

Büyük veri birçok sektörde kullanılırken müşteriler sigortadaki kullanımı konusunda daha çekimser görünüyor. Bu çekimserliği ortadan kaldırmak için de verinin hangi faydayı sunduğunu daha net aktarmakta fayda var.
Poliçelerde müşteri verisi kullanımına çekimser yaklaşılmakta

5 milyar $'lık sigorta sektörü, insurtech'ler ile farklı yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Risk değerlendirmesi için senelerdir veriyi kullanan sigorta şirketleri özellikle insurtech'lerin büyük veri alanındaki yeni teknolojileri ile birlikte poliçe üretme, fiyatlandırma ve tahminleme yapmak gibi birçok işlem için de veriden daha çok yararlanmaya başladı. 

Veri kullanımı için de elbette müşteri rızasına ihtiyaç var. Birçok sektörde çeşitli veriyi farkında olarak ya da olmayarak paylaşan müşterilere doğrudan bu soru sorulduğunda yaşa göre değişen bir tablo ile karşı karşıya geliyoruz. Sigorta poliçelerindeki fiyatlandırma için veri kullanı izni ile ilgili sorulan bir soruya verilen cevaplar aslında müşterilerin çoğunun bu konunun tam olarak neyi ifade ettiğinin farkında olmadığını göstermekle birlikte sektöre duyulan güvenle de ilgili ipucu veriyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.