Colendi'nin yatırım şirketi Colendi Menkul Değerler A.Ş., SPK onayını aldı

Sermaye Piyasası Kurulu, Colendi Menkul Değerler A.Ş. unvanlı aracı kurum kuruluşuna izin verilmesi başvurusunun olumlu karşılanmasına karar verildiğini duyurdu.
Colendi'nin yatırım şirketi Colendi Menkul Değerler A.Ş., SPK onayını aldı

Ülkemizin en önemli finansal teknoloji girişimleri arasında yer alan Colendi'nin Re-Pie liderliğinde120 milyon dolar değerleme üzerinden 30 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Colendi, SPK’dan onayını aldı.

Yayınladığı bülten üzerinden konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sermaye Piyasası Kurulu, Colendi Menkul Değerler A.Ş. unvanlı aracı kurum kuruluşuna izin verilmesi başvurusunun olumlu karşılanmasına karar verildiğini duyurdu. Colendi Menkul Değerler A.Ş. ile şirketin ne gibi adımlarla karşımıza çıkacağı konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.

2017 yılında, dijital kimlik, kredi skorlama ve bunların entegre çalışacağı bir dijital platform oluşturmak amacıyla yola çıkan Colendi, Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı Bülent Tekmen tarafından kurulduğunu da hatırlatalım.

İlk olarak Webrazzi Fintech 2017 sahnesinde tanıtılan Colendi, edindiğimiz bilgilere göre 330 milyon TL ödenmiş sermayesi ile şu an için en büyük sermayeli finansal teknoloji şirketi olarak da karşımıza çıkıyor. Firmalara finansal altyapı konusunda çözümler sunan Colendi'nin, müşterileri arasında  Limak, Migros ve Türkiye Petrolleri gibi önemli firmalar da yer alıyor. 

Daha önce Mox Bank ve PlatformXIT ile karşımıza çıkan Deniz Güven'in yurt dışına açılıma hazırlanan Colendi'nin Yönetim Kuruluna katıldığını da geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Colendi Yönetim Kuruluna katılan 4. isim olmuştu. Colendi ve Colendi Menkul Değerler A.Ş. ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.