Carbon Health, diyabet riski taşıyan kişiler için yeni bir sağlık programı hayata geçirdi

Yakın zamanda sanal diyabet kliniği Steady Health‘i satın alan Carbon Health, yeni programla diyabeti tanımlama ve tedavi etme biçimini değiştirmeyi hedefliyor.
Carbon Health, diyabet riski taşıyan kişiler için yeni bir sağlık programı hayata geçirdi

Diyabet (şeker hastalığı) dünya çapında 500 milyondan fazla insanı etkilendiği biliniyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu’na göre bu sayı 2045'e kadar yüzde 48 artarak 629 milyona ulaşacak. Özellikle ABD'de bu sayı oldukça yüksek. Ülke genelinde  34 milyondan fazla kişi diyabet hastası. Bu rakam yetişkin (ergin) nüfusun yüzde 34,5'ine denk geliyor. 

Eren Bali tarafından kurulan Carbon Health, metabolik sağlık değerlendirme programını hayata geçirecek. Amaç, diyabet riski bulunan insanları bulmak. Tıbbi kayıtları, klinik iş akışını ve hastaya yönelik bir platform olmayı bir arada ele almak için hayata geçirilen Carbon Health, yakın zamanda sanal diyabet kliniği Steady Health‘i satın almıştı.

Program, bir hastanın riskini değerlendirmek için 'sürekli glikoz izleme' sisteminden (CGM)'den yararlanacak. Hastalar bunun için cihazı iki hafta takması gerekiyor. CGM teknolojisi bu iki hafta içinde hastayla ilgili veri toplayarak kişiye uygun tedavi yöntemi oluşturuyor. Carbon Health, bu programla diyabeti tanımlama ve tedavi etme biçimini değiştirdiğini ve bunun uzun vadeye yayılan şeker hastalığı tedavisi için önem taşıdığını belirtti. 

Şirket 2020'nin Kasım ayında C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım almıştı. Dragoneer Investment Group liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna girişimin yatırımcılarından Brookfield Technology Partners, DCVC ve Builders VC katılım gösterdi. Bu yatırım turu sayesinde Carbon Health ABD'nin 20 farklı bölgesinde hayata geçirmeyi planladığı 100 Pop-Up klinik planını gerçekleştireceği konuşulmuştu.

Bu sene Temmuz ayında şirket, D serisi yatırım turunda 350 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuş, yatırıma Blackstone Group'tan Horizon platformu liderlik etmişti. Yatırım turuna katılanlar arasında ise Atreides, Homebrew, Hudson Bay Capital, Intersect Capital, Fifth Wall, Lux Capital, Silver Lake Waterman ve BlackRock tarafından yönetilen hesaplar ve fonlar yer almıştı. Yatırım turu ile yatırım miktarını 512.5 milyon dolara taşımıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.