Eren Bali'nin girişimi Carbon Health, 350 milyon dolar yatırım aldı

Carbon Health, D serisi yatırım turunda Blackstone Group'tan Horizon'ın liderliğinde 350 milyon dolar yatırım aldı.
Eren Bali'nin girişimi Carbon Health, 350 milyon dolar yatırım aldı

2020'nin Kasım ayında 100 milyon dolar yatırım alan Carbon Health, D serisi yatırım turunda 350 milyon dolar yatırım aldı. Yatırıma Blackstone Group'tan Horizon platformu liderlik etti. Yatırım turuna katılanlar arasında ise Atreides, Homebrew, Hudson Bay Capital, Intersect Capital, Fifth Wall, Lux Capital, Silver Lake Waterman ve BlackRock tarafından yönetilen hesaplar ve fonlar yer aldı. 

Ayrıca girişimin mevcut yatırımcılarından Dragoneer Investment Group ve Brookfield Technology Partners da yatırım turuna katılım gösterdi. 

Tura katılan bireysel yatırımcılara baktığımızda ise iş ve spor dünyasından etkileyici isimlerle karşılayoruz. Bu isimler sırasıyla; Amazon Worldwide Consumer CEO'su David Clark, Salesforce kurucu ortağı ve CTO'su Parker Harris, Salesforce'un Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve Informed'un Yönetim Kurulu Başkanı Magdalena Yesil, Stripe Bankacılık Direktörü Karim Temsamani, aktivistler Shepard ve Amanda Fairey, NBA oyuncuları Klay Thompson ve Khris Middleton, MLB oyuncuları Nolan Arenado ve Matt Chapman, MLS futbol oyuncusu Weston McKinnie ve yakın zamanda emekli olan NFL oyuncusu Alex Smith.

500 İstanbul'un ilk turdan yatırımcısı olduğu girişim, bu yeni yatırım turu ile birlikte yatırım miktarını 522.5 milyon dolara taşıdı. Carbon Health'in Unicorn olmaya her geçen gün daha fazla yaklaştığını söylemek mümkün.  

Hasta hacminde yüzde 129'luk artış 

Carbon Health, Kasım 2020'deki son yatırım turundan bu yana hasta hacminde yüzde 129'luk bir artış yaşadı. Bu artışa COVID-19 için aşılanmış veya test edilmiş hastaların dahil olmadığını ekleyelim. Şirketin sağladığı hizmetlerin kullanımı ise ABD'deki insanların yüzde 75'inden fazlasına ulaştı.

Kullanıcı tabanı detayları

Erişilebilir ve uygun maliyetli olmaya odaklanan Carbon Health, ABD'nin tüm sosyo-ekonomik kesimlerine hizmet veriyor. Örnek vermek gerekirse;  Carbon Health hastalarının yaklaşık yüzde 50'sinin hane geliri 80 bin doların altında iken, yüzde 26'sının geliri 150 bin doların üzerinde seyrediyor. Yaklaşık üç hastadan biri  ise (yüzde 27) sağlık hizmetlerini cebinden ödüyor. 

Covid-19 döneminde atılan adımlar

Carbon Health, COVİD-19 pandemisinden kaynaklanan ve bu süreçte ortaya çıkan sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan sayısını 800'den 1.600'e çıkardı. Sanal bakım hizmetlerini 23 eyalette yaygınlaştıran şirket, 12 eyalette 80'den fazla klinik açtı. Carbon Health, 2025 yılına kadar 1.500 klinik. açmayı planlıyor.

Carbon Health'in Covid-19 pandemisinde gösterdiği performans ise hem yatırımcıların hem de sağlık sektörünün dikkatini çekti. 

Şirket, Pop-up klinikleri ile 1,4 milyondan fazla COVID-19 testi ve 1,5 milyon COVID-19 aşısını yönetti.COVID pozitif hastalar için COVID Pozitif Bakım ve işletmeler için COVID Ready gibi türünün ilk örneği olan programlar geliştirdi.

 Carbon Health'in kurucu ortağı ve CEO'su Eren Bali yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Herkesin mükemmel bir sağlığı hak ettiğine ve COVID-19 salgını sırasında artan büyük sağlık açığını kapatmak için hala muazzam bir fırsat bulunduğuna inanıyoruz.

Bu yatırım, Carbon Health'in benzersiz üst düzey - ancak yüksek maliyetli olmayan - sağlık hizmeti sunmasını ABD'deki daha da fazla insana ulaştırmasını sağlıyor. Gizli ücretler veya üyelik gereklilikleri olmadan, olağanüstü dikey (boylamsal) bakımı, kitleler için erişilebilir kılan altyapı ve teknolojiyi oluşturmaya devam edebileceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.