Missafir, 15 milyon dolar değerleme üzerinden 550 bin dolar yatırım aldı

A serisi yatırım turuna hazırlanan Missafir, köprü yatırım turunda 15 milyon dolar değerleme üzerinden 550 bin dolar yatırım aldı.
Missafir, 15 milyon dolar değerleme üzerinden 550 bin dolar yatırım aldı

Kısa ve orta vadeli ev kiralama yönetim platformu Missafir'in 1,9 milyon dolar değerleme ile yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. 2020 yılının son aylarında ise 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alan Missafir, yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

Missafir tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, köprü yatırım turunda 15 milyon dolar değerleme üzerinden 550 bin dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte Missafir'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 1 milyon doları geçmiş oldu. 

Missafir'in eski yatırımcıları konumunda bulunan Mehmet Onarcan, Altay Tınar, Mehmet Çelikol, Murat Erden, Alper Şener, Çağlan Mursaloğlu, Selahattin Doğan, Bahar Pardorokes, Bilal Kök, Köken Güneş ve Haşmet Güneş söz konusu yatırım turuna katıldı.

Şirketin yeni yatırımcıları arasında ise Agah Uğur, Özgür Günaydın, Hatice Cevher, Sedat Eratalar, Adnan Öcalgiray ve Nezih Üzümcüoğlu bulunuyor. Proptech alanın deneyimli ismi Mete Varas'ın Missafir’in danışmanları arasında yer aldığını da belirtelim.

2018 yılının Kasım ayında Mehmet Yüksel tarafından kurulan Missafir, kısa ve orta vadeli ev kiralama yönetim platformu olarak hizmet sunuyor. Missafir, 15’ten fazla platformda profil yönetimi, dinamik fiyatlandırma ve teknolojik altyapılı operasyonel destek hizmeti ile ev sahiplerinin hızlı, güvenilir, yüksek kazançlı ve stressiz bir modelle evlerini kiralamalarını sağlıyor. Missafir, hizmet verdiği evlerde konaklayanlara ise 7/24 iletişim desteği, konsiyerj ve temizlik hizmetleri sunuyor.

Türkiye ve KKTC’de toplam 14 il ve 50’den fazla ilçede hizmet veren Missafir, 2021’in ilk 9 ayında bir önceki yıla göre 5 kat büyüyerek 800 eve ulaştı.

Yılın son çeyreğine hızlı bir başlangıç yaptıklarını belirten Missafir kurucusu Mehmet Yüksel, seri A’ya hazırlanmak için bu köprü yatırım ile önemli bir kaynak oluşturduklarını belirtti. Missafir’in lider yatırımcısı Mehmet Onarcan ise Missafir ekibinin potansiyeline çok inandıklarını ve turizm sektörünün en derin kriz yaşadığı dönemde bile şirketin hızla büyüdüğünü dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.