Yatırım platformu Republic, Seedrs'ı satın aldı

Republic bu satın alma ile ilk küresel özel yatırım platformunu hayata geçirmeyi amaçlıyor. Anlaşmanın finansal detayları ise henüz açıklanmadı. 
Yatırım platformu Republic, Seedrs'ı satın aldı

Birleşik Krallık merkezli kitlesel fonlama girişimleri olarak karşımıza çıkan Crowdcube  ve Seedrs'ın birleşme haberini geçen yıl sizlerle paylaşmıştık. Seedrs, bugün paylaştığı bir duyuru ile ABD merkezli özel yatırım platformu Republic tarafından satın alındığını açıkladı. Republic bu satın alma ile ilk küresel öze yatırım platformunu hayata geçirmeyi amaçlıyor. Anlaşmanın finansal detayları ise henüz açıklanmadı. 

Satın alma Avrupa'daki girişimleri nasıl etkileyecek? 

Şimdiye kadar yaklaşık 1.5 milyar poundluk anlaşmanın hayata geçmesini sağlayan Seedrs, Revolut ve Allplants gibi girişimlerin yükselişinde kritik bir rol üstlenmişti. Bu satın alma ile birlikte hem Seedrs hem de Republic, Avrupa'daki etkisini artıracak. Anlaşmanın Seedrs'ın bölgedeki hızını artırmak ve pazara yeni ürünler sunmasını sağlamak için gerçekleştiğini söyleyebiliriz. 

Bundan sonraki dönemde Seedrs, Birleşik Krallık ve Avrupa'da operasyonlarını yürütmeye devam edecek. Buna ek olarak yenilikler, müşteri hizmetleri, çeşitliliği desteklemek başlıklarında da kendini güçlendirecek. 

Seedrs'ın öne çıkan verileri 

Jeff Lynn ve Carlos Silva tarafından 2012'de kurulan Seedrs, aynı yıl yatırım alanında yasal olarak kabul edilen ilk kitlesel fonlama şirketi olmuştu. Şirketin Aralık 2013'te  kendisi için bir haftada 2.1 milyon sterlin toplayarak dikkatlari üzerine çektiğini de belirtelim. 

Şirket, 2017'de ise 200'den fazla işletmede her ay hisse ticareti yapan dijital bir ikincil piyasayı yayına aldı. 2018'de algoritma detskli oto-yatırım ürününü yayına alan Seedrs, 2018'de ise API yayınlayarak işi bambaşka bir seviyeye taşıdı. Bu arada 2020 yılında eğitim teknolojileri girişimi Twin'in Seedrs üzerinden 1,5 milyon dolarlık yatırım aldığını da ekleyelim

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.