Hepsiburada'nın yeni CTO’su Alexey Shevenkov oldu

Yönetim kadrosunda tekrar bir değişikliğe giden Hepsiburada, bugün yaptığı paylaşımla birlikte yeni CTO’sunun Alexey Shevenkov olduğunu duyurdu.
Hepsiburada'nın yeni CTO’su Alexey Shevenkov oldu

Hepsiburada’nın yeni CMO'sunun Ender Özgün olduğunu geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Yönetim kadrosunda tekrar bir değişikliğe giden Hepsiburada, bugün yaptığı paylaşımla birlikte yeni CTO’sunun Alexey Shevenkov olduğunu duyurdu.

Hepsiburada tarafından aktarılan bilgilere göre Alexey Shevenkov, 6 Aralık 2021 tarihinde göreve başlayacak. Halihazırda CTO görevini yürüten Gürkan Coşkuner ise CIO - Bilişim Grup Başkanı rolünü üstlenerek Hepsiburada’nın teknoloji mimarisini şekillendirmede önemli bir rol oynamaya devam edecek.

Teknoloji sektöründe önemli bir deneyime sahip olan ve 2005 yılından bu yana Rusya’nın lider teknoloji grubu Yandex’te çalışan Shevenkov, son 5 yıldır da grubun e-ticaret amiral gemisi Yandex.Market’te CTO olarak görev yapıyordu. Yandex’e 2005’te yazılım geliştirici olarak katılan Shevenkov, 2009’da yazılım mühendisliği departmanının başına geçti ve 2016’da Yandex.Market’in CTO’su oldu.

Alexey’i, Hepsiburada’nın yeni CTO’su olarak aramıza katıldığını görmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ, büyük mühendislik ekiplerine liderlik etme ve ölçeklenebilir e-ticaret ürünleri geliştirme alanlarındaki engin tecrübesinden yararlanarak üstün teknoloji altyapılarını daha da güçlendirecek ve yapay zekâ ve makine öğrenimi uygulamalarını tüm şirket ekosistemine genişleteceklerini dile getirdi.

Hepsiburada ailesine Türkiye’de e-ticaretin gelişmesine öncülük ederek büyümeye devam ettiği bir dönemde katıldığı için heyecanlı olduğunu belirten Alexey Shevenkov, müşterilerine ve iş ortaklarına sundukları eşsiz servisleri ve deneyimi çok daha üst seviyelere çıkarmak üzere tüm ekiple birlikte çalışmak için sabırsızlandığını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.