Biyoteknoloji şirketi Longevica Xploration Capital liderliğinde 2,5 milyon dolar yatırım aldı

Longevica'nın toplam yatırım miktarı 15.5 milyon dolara yükseldi. Şirket, yeni gelen yatırımı araştırmalarının kapsamını genişletmek için kullanacak.
Biyoteknoloji şirketi Longevica Xploration Capital liderliğinde 2,5 milyon dolar yatırım aldı

İnsan ömrünü uzatmaya dair araştırmalar yapan canlı bilimi (life-science) Longevica, Xploration Capital liderliğinde 2,5 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 15.5 milyon dolara yükseldi. Şirket, yeni gelen yatırımı araştırmalarının kapsamını genişletmek için kullanacak.

Amaçları insan ömrünü uzatacak ilaçların etkilerini test etmek. Bunun için bir araştırma platformu oluşturmak. ABD'de 2010 yılında kurulan şirket, Nisan ayında sağlık ürünlerini piyasaya sürmeyi planladığını duyurmuştu. 

Dünya nüfusu yaşlanıyor. Bu yüzden teknolojik çözümler yaşlı bireylerin endişelerini dindirmeye, sorunlarını çözmeye, aile ve toplumlarıyla iletişim kurmaya devam etmelerine yardımcı oluyor. Özellikle ABD'de bu platformların oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Bu da alana yapılan yatırımların sayısını artırıyor. 

Sağlıklı yaşlanmaya odaklanan Modern Age, Ekim ayında 27 milyon dolar yatırım aldı. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda yaşlı nüfusa odaklanan dijital bakım platformu Patina Health, 50 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Birkaç gün sonra yani Kasım ayının başında da aynı sektörde faaliyet gösteren Papa'nın 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Ayrıca Berlin merkezli Lindera 6 milyon Euro'luk yatırım aldığını açıkladı. Şirket yeni gelen yatırımı, yurt dışına açılmak ve Ar-Ge yatırımları için kullanacağını söylemiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.