Bir konunun ustaları ile o konuda ustalaşmak isteyenlerin buluştuğu dijital içerik pazar yeri: Accessland

Accessland, gelir modeli ile canlı ve kayıtlı yayınlarla işini dijitalde binlerce kişiye ulaştırmak isteyenlere yardımcı olmayı hedefliyor.
Bir konunun ustaları ile o konuda ustalaşmak isteyenlerin buluştuğu dijital içerik pazar yeri: Accessland

Accessland, bir konunun ustaları ile o konuda ustalaşmak isteyenleri bir araya getiren dijital içerik pazar yeri olarak faaliyet gösteriyor. Accessland, gelir modeli ile canlı ve kayıtlı yayınlarla işini dijitalde binlerce kişiye ulaştırmak isteyenlere yardımcı olmayı hedefliyor. Platformun hem kişiler hem de kurumlara hizmet eden özellikleri bulunuyor.

Platformda interaktif canlı yayınlar, birebir bağlantılar, video, podcast gibi içerikler yer alıyor

Accessland'de canlı ve kayıtlı içerikleri ön ödemeli olarak satışa sunup kitleler ile buluşturulabilmek mümkün. Platform, interaktif canlı yayınlar, birebir bağlantılar, video ve podcast'ler, konferans ve şovlar gibi içerikleri bünyesinde barındırıyor. Özetle platform, insanların özgünlüklerini ve bireyselliklerini kullanarak, bunları öne çıkararak kazanç sağlamalarına yardımcı oluyor. 

Platformda içeriğin ücretini içerik üreticisi belirliyor

Accessland'de kendi profilinizi oluşturarak ister canlı ister kayıttan, video veya sesli olarak kendi içerik yönteminizi seçebilmeniz mümkün. Platformda içeriğinizin karşılığı olduğunu düşündüğünüz fiyatı kendiniz belirliyorsunuz. Takipçi, sizin içeriğinizin işine yarar bir içerik olduğunu düşünüyorsa o içeriği sepetine ekleyip satın alıyor ve kendi takviminden tüm süreci takip edebiliyor. Akabinde kazancınız otomatik olarak hesabınıza aktarılıyor.

Accessland.live platformu, Nihal Temur'un 2020 başında kurduğu Poseidon Vision Medya Yapım ve Dijital Teknolojiler Anonim Şirketi’nin ürünlerinden birisi olarak hayata geçirildi. Ürünün mvp'si haziran, final ürün Ekim 2021’de hayata geçti. Hazirandan beri kullanıcılar ve içerik üreticileri platforma kayıt olabiliyor. Accessland'in diğer kurucu ortakları ise Uğurcan Aytar ve Ayşe Öykü Özer.

12 bin 600 kullanıcıya ve 150’nin üzerinde içerik üreticisine ulaştı

16 kişilik ekibiyle hizmet veren platform, haziran ayında aktif olarak tanıtım ve pazarlama çalışmalarına başladı. O süreçten bu yana her ay yüzde 30-50 bandında büyüme rakamını yakalayarak 12 bin 600 kullanıcıya ve 150’nin üzerinde içerik üreticisine ulaştı. Accessland'in web sitesine, geçen ay yüzde 58 artış ile toplamda 78 bin tekil giriş yapıldı. Sene sonuna kadar 25 binin üzerinde kullanıcı ve 100 binin üzerinde aylık ziyaret hedefleniyor.

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan Accessland, içerik üreticilerinin tamamen ücretsiz şekilde kullanabileceği bir platform. Girişimin gelir modeli ise içerik üreticilerinden aldığı komisyon. Accessland, alternatif olarak belirlenen ücretsiz içerikleri abonelik sisteminde kullanıcılarımıza sunmayı planlıyor. Platformun sonraki planları arasında, içerik üreticilerinin kendi aboneliklerini Accessland’de oluşturmaları yer alıyor. 

6 ay içerisinde Avrupa, Ortadoğu, Avusturalya ve Amerika’da da hizmet verecek

Accessland'in gelecek hedefleri arasında tüm dünyada faaliyet göstermek yer alıyor. Zira Accessland bu kapsamda, önümüzdeki 6 ay içerisinde Avrupa, Ortadoğu, Avusturalya ve Amerika’da da hizmet vermeye başlayacak. Accessland'e buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.