İnfo Yatırım'ın yeni finansman platformu: Startup Burada

Kitle Fonlama lisansı alan ilk özel aracı kurum olarak tanımlanan İnfo Yatırım, vizyoner yatırımcıları yenilikçi projelerle buluşturacak.
İnfo Yatırım'ın yeni finansman platformu: Startup Burada

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), paya ve borçlanmaya dayalı kitle fonlamasına ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırladığı Kitle Fonlaması Tebliğinin yürürlüğe girdiğini yazmıştık. Bununla Paya Dayalı Kitle Fonlaması Tebliği'nin yürürlükten kaldırıldığı kaydedildiğini söylemiştik.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu alanda faaliyet gösteren ve Hedef Holding bünyesinde yer alan İnfo Yatırım, yatırıma ihtiyaç duyan girişim ve projeleri 'Startup Burada' dijital platformu aracılığıyla yatırımcılarla buluşturacak. Henüz web sitesi açılmayan servise ait detaylar ise şu şekilde: Şirket, banka dışı aracı kurum olarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Kitle Fonlaması için lisans alan bir şirket olma özelliğini taşıyor. İnfo Yatırım'ın amacı Paya Dayalı Kitle Fonlama ile Türkiye’nin geleceğini yenilikçi girişimlerle dönüştürmek.

Aldıkları yeni lisansla yenilikçi girişimler ve vizyoner yatırımcıları buluşturarak Türkiye’nin geleceğini dönüştürmek istediklerini söyleyen İnfo Yatırım CEO'su Ender Şahin, "Küreselleşen dünyada; İnfo Yatırım olarak kaynak olabileceğimiz her başlangıcın içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Startup Burada Paya Dayalı Kitle Fonlama Platformu ile özgün projeleri olan girişimcilerin yeni fikir ve girişimlerinin hayata geçmesi için bu projelere destek verebilecek yatırımcıları bir araya getireceğiz. Startup Burada ile girişimciler girişimlerine destek bulurken, yatırımcılar ise geleceğin büyük şirketlerinin ortağı olabilecek. Üstelik birikimlerini değerlendirirken Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank ile işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecekler" diye konuşuyor. 

Bugün dünyada kitle fonlaması yapan 2 binden fazla platform bulunduğuna ve sayılarının hızla arttığına dikkat çeken Şahin sözlerini şöyle bitiriyor: "Türkiye’de ise finansman için bankaların dışında çok fazla alternatif bulunmuyordu. Aldığımız bu lisansla yenilikçi girişimleri daha geniş bir tabana yayarken, yatırımcılarımıza "kitlesel fonlama" gibi alternatif yatırım seçeneği sunuyoruz."

Geçen yıl dünya çapında yaklaşık 6,5 milyon kitle fonlaması kampanyası düzenlendi. 2023 yılına kadar kampanya sayısının 12 milyonu aşması bekleniyor. Kitlesel fonlama pazarının 2030 yılına kadar 300 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.