Apple'ın Mac seviyesinde performansa sahip olacak AR gözlüğü, önümüzdeki yıl tanıtılacak

Ming-Chi Kuo'nun bugün paylaştığı bilgilere göre ise Apple tarafından üretilecek olan artırılmış gerçeklik / karma gerçeklik gözlüğü 2022 yılının 4. çeyreğinde karşımıza çıkacak.
Apple'ın Mac seviyesinde performansa sahip olacak AR gözlüğü, önümüzdeki yıl tanıtılacak

Geçtiğimiz aylarda Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun ve Bloomberg’ten Mark Gurman'nın paylaştığı bilgilere göre Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünü önümüzdeki yıl tanıtabileceğini sizlere aktarmıştık.

Ming-Chi Kuo'nun bugün paylaştığı bilgilere göre ise Apple tarafından üretilecek olan artırılmış gerçeklik / karma gerçeklik gözlüğü 2022 yılının 4. çeyreğinde karşımıza çıkacak. Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı bir diğer önemli bilgi ise tanıtılacak olan gözlüğün performansı ile ilgili oldu.

Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre Apple tarafından geliştirilen karma gerçeklik gözlüğü M1 işlemcisi ile sunulan Mac modelleri ile benzer bir performans gösterecek. Hatırlatmak gerekirse Apple, M1 işlemcisinin performansı ile tüm teknoloji dünyasından övgüler almıştı. 

Ortaya çıkan bilgilere göre karma gerçeklik gözlüğü bir üst düzey bir de giriş seviyesi olmak üzere 2 işlemciye sahip olacak. Giriş seviyesi işlemcinin sadece çeşitli sensörlerden gelen verileri kontrol etmesi hedefleniyor. Gözlüğün ekranı ise Sony tarafından üretilecek.

Bu ekranın OLED bir panele ve 4K çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Kuo'ya göre Apple'ın gözlüğü kablosuz olarak sunduğu işlem gücü ve uygulama desteği ile birlikte rakiplerinin bir adıma önüne geçecek. Apple'ın artırılmış / karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.