Adidas ve Coinbase'in yeni iş birliğinden ne bekliyoruz?

Coinbase'in Adidas'ın tweetini alıntılamasının ardından ortaklığın NFT üzerine olduğu düşünülmeye başlandı. Adidas, oyunlar, VR ya da  metaverse için üreteceği 3D giyim ve ayakkabı koleksiyonunu Coinbase NFT pazar yerinde satışa çıkarabilir.
Adidas ve Coinbase'in yeni iş birliğinden ne bekliyoruz?

Adidas dün paylaştığı bir tweet ile günümüzün en önemli kripto para borsaları arasında yer alan Coinbase ile yeni bir iş birliğine adım attığını duyurdu. İş birliğinin detayları henüz bilinmiyor. Ancak Coinbase'in Adidas'ın tweetini alıntılamasının ardından ortaklığın NFT üzerine olduğu düşünülmeye başlandı.

Zira Coinbase, NFT toplululuğun her sabah birbirini selamlamak için sıkça kullandığı Günaydın'ın (Good Morning) kısaltması "Gm" ifadesini kullandı. Adidas da bu tweet'e "Gm" yazarak cevap verdi. İkilinin topluluğu şimdiden  benimsediğini söyleyebiliriz. 

Coinbase, paylaştığı tweette Adidas'a "Partiye hoş geldin" dedi. İlerleyen dönemde Adidas'ın oyunlar, VR ya da  metaverse için üreteceği 3D giyim ve ayakkabı koleksiyonunu NFT pazar yerlerinde satışa çıkaracağını söylemek mümkün. 

Coinbase, Ekim ayında OpenSea gibi platformlarla rekabet edebilmek adına kendi NFT platformunu kuracağını duyurmuştu. Coinbase CEO'su Brian Amstrong, 11 Kasım'da yaptığı açıklamada ise kuracakları yeni NFT pazar yerinin, şirketin kripto para işlerinden çok daha büyük olacağını söylemişti. Coinbase'in üçüncü çeyrekte 1.3 milyar dolar gelir elde ettiğini düşünürsek, yeni NFT pazar yerinin ses getireceğini ifade edebiliriz. Bekleme listesi için 2.5 milyon kişinin başvurduğu bu yeni NFT pazar yerinin ilk ortaklıklarından birinin Adidas olması ise; NFT pazarının şimdikinden çok daha hareketli bir hal alacağını gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.