Stripe yakın zaman içinde halka arz gerçekleştirmeyecek

Stripe'ın kurucu ortağı olan John Collison'ın Fintech Abu Dhabi festivalinde yaptığı açıklamalara göre yakın dönemde Stripe tarafından bir halka arz görmeyeceğiz.
Stripe yakın zaman içinde halka arz gerçekleştirmeyecek

Değerlemesi 95 milyar dolara ulaşan Stripe'ın en değerli özel fintech şirketi olduğunu geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Karşılaştırmak gerekirse Stripe, 95 milyar dolarlık değerlemesi ile birlikte Facebook ve Uber gibi şirketlerin halka arz öncesi değerlemelerini de geride bırakmıştı.

Stripe'ın her geçen gün büyüyerek yoluna devam etmesi şirketin halka arz gerçekleştirebileceği ile ilgili dedikoduların ortaya çıkmasına neden oldu. Stripe'ın kurucu ortağı olan John Collison'ın Fintech Abu Dhabi festivalinde yaptığı açıklamalara göre yakın dönemde Stripe tarafından bir halka arz görmeyeceğiz.

CNBC'ye açıklamalarda bulunan Stripe kurucu ortağı John Collison, özel bir şirket olarak mutlu olduklarını dile getirdi. Stripe'ın yolculuğunun henüz başında olduklarını düşündüklerini belirten Collison, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkeleri içeren Basra Körfezi'nde genişleme planları olduğunu da paylaştı.

Haziran ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nde çalışmalarına başladıklarını da hatırlatan Collison, bu pazarda büyük bir yükseliş gördüklerini de sözlerine ekledi. Collison, Stripe'ın yakın zaman içinde halka arz gerçekleştireceğinin pek olası olmadığını da paylaştı.

Kripto paralar ile ilgili açıklamalar da yapan Collison, Stripe'ın gelecekte tekrar kripto ödemeleri kabul edip edemeyeceği sorulduğunda ise bu durumun "mantıksız" olmadığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.