NFT odaklı müzik telif hakları platformu Royal, Andreessen Horowitz liderliğinde 55 milyon dolar yatırım aldı

NFT temelli müzik hakları girişimi Royal, Andreessen Horowitz (a16z) liderliğinde gerçekleşen A Serisi yatırım turunda 55 milyon dolar yatırım aldı
NFT odaklı müzik telif hakları platformu Royal, Andreessen Horowitz liderliğinde 55 milyon dolar yatırım aldı

NFT temelli müzik hakları girişimi Royal, Andreessen Horowitz (a16z) liderliğinde gerçekleşen A Serisi yatırım turunda 55 milyon dolar yatırım aldı. Tura Connect Ventures, Crush Music, Coinbase Ventures, Founders Fund ve Paradigm'in yanı sıra müzisyenler The Chainsmokers ve Nas da katıldı. Şirket aldığı yatırımı ekibini büyütmek ve platforma kaydolan sanatçıların büyümesine yatırım yapmak için kullanacağını açıkladı. 

Royal, hayranların NFT'ler aracılığıyla müzik haklarını satın almalarına olanak tanıyor. Opendoor'un da kurucusu olan girişimci JD Ross ve 3LAU sahne adını kullanan DJ Justin Blau tarafından hayata geçirilen platform, müzisyenlerle ortak oluyor ve kullanıcıların bu sanatçıların eserlerinde kolektif mülkiyeti temsil eden NFT'leri satın almalarına izin veriyor. CEO Justin “3LAU” Blau, ilk satışları belirli sanatçılarla sınırladıklarını; ancak ilerleyen dönemde sanatçı portföyünü genişleteceklerini söylüyor. 

Blau'ya göre Royal, bugün büyük ölçüde yanlış temsil edilen ve değeri düşük olan müzik telif haklarının hak ettiği değeri bulabilmesi için tasarlandı. 

Blau, geçtiğimiz ay Worst Case adlı şarkısının streaming haklarının yüzde 50'sini elinde bulunduran platform aracılığıyla yüzlerce NFT'yi dağıttı. Girişim, bu tokenler için şimdiden yaklaşık 600 bin dolar değerinde ikincil satış olduğunu ve yeni single'a 6 milyon dolarlık bir değerleme verdiğini söylüyor. Blau gibi kripto dostu müzisyenler, NFT'ler aracılığıyla varlıklarını çeşitlendirmek isteyen kripto sahiplerinden milyonlar biriktiriyor ve aynı zamanda blockchain odaklı projeleri destekliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.