Getir, İngiltere merkezli hızlı teslimat uygulaması Weezy’i satın alıyor

Getir tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Weezy'nin tamamını satın almak üzere bağlayıcı sözleşmeleri imzaladı.
Getir, İngiltere merkezli hızlı teslimat uygulaması Weezy’i satın alıyor

İngiltere merkezli talebe dayalı market alışverişi platformu olan Weezy'den ve girişimin 20 milyon dolar yatırım aldığından geçtiğimiz Ocak ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Getir, hızlı teslimat uygulaması Weezy’i satın alıyor.

Getir tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Weezy'nin tamamını satın almak üzere bağlayıcı sözleşmeleri imzaladı. Söz konusu satın alma Getir'in İngiltere'deki konumunu güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Getir ve Weezy arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili bilgiler ise paylaşılmadı.

Weezy satın almasının Getir'in bugüne kadar yurt dışında yaptığı ikinci satın alma olduğunu da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Getir, daha önce Güney Avrupa’da faaliyet gösteren hızlı teslimat servisi BLOK’u satın almıştı.

Yurt dışı serüvenine geçtiğimi yıl Londra'dan başlayan Getir, şu an için 3 kıtada ve 9 ülkede faaliyet gösteriyor. Weezy’nin 700 civarındaki çalışanını da bünyesine katacak olan Getir, satın alma ile birlikte İngiltere’deki operasyonlarını daha da büyütecek.

Henüz genç bir girişim olmasına rağmen bölgesinde önemli yer edinmeyi başaran Weezy ile iş yapış biçimlerinin ve kültürel yaklaşımlarının son derece uyumlu olduğuna inandıklarını belirten Getir Kurucusu Nazım Salur, bu nedenle Getir’e büyük katkı sağlayacağına inanarak Weezy’i bünyelerine kattıklarını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.