300 milyon dolar yatırım alan Niantic'in değerlemesi 9 milyar dolara ulaştı

Niantic tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 300 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 9 milyar dolara ulaştı.
300 milyon dolar yatırım alan Niantic'in değerlemesi 9 milyar dolara ulaştı

Mobil oyun dünyasının en büyük başarılarından birini yakalayan Pokémon GO'nun geliştiricisi olan Niantic firmasından geçtiğimiz dönemlerde sizlere bahsetmiştik. En son 2019 yılında 190 milyon dolar yatırım alan Niantic, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Niantic tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 300 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 9 milyar dolara ulaştı. Alınan 300 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı yatırım ise 770 milyon dolar oldu.

Edindiğimiz bilgilere göre 300 milyon dolarlık yatırım Coatue tarafından yapıldı. Niantic tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım şirketin "real-world metaverse." teknolojisini geliştirmesi için kullanılacak.

2010 yılında John Hanke ve Phil Keslin tarafından San Francisco'da kurulan Niantic, lokasyon odaklı oyunlar geliştirmesi ile tanınıyor. Niantic firmasının geliştirdiği oyunlar arasında ise Pokémon GO, Harry Potter: Wizards Unite ve Pikmin Bloom gibi önemli oyunlar yer alıyor.

Şimdi ise günümüzün en önemli konularından biri haline gelen metaverse için çalışmalarına başlayacak olan Niantic, lokasyon odaklı oyunlarında kurduğu dünya sayesinde metaverse konseptine oldukça hakim.

Niantic'in geçtiğimiz günlerde Lightship Artırılmış Gerçeklik Geliştirici Kiti'ni ücretsiz olarak kullanıma sunduğunu da hatırlatalım. Niantic bu kit ile birlikte dileyen herkesin ücretsiz bir şekilde artırılmış gerçeklik oyunu geliştirmesini hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.