Apple tasarım ödüllü Oddmar, 3 Aralık'ta Apple Arcade'de yerini alacak

2018 yılında Apple Design Awards'ta tasarım ödülü alan Oddmar, 3 Aralık'ta Apple Arcade mağazasında yerini alacak.
Apple tasarım ödüllü Oddmar, 3 Aralık'ta Apple Arcade'de yerini alacak

Türkiye'deki geliştiricilerin ürettiği Oddmar, Kasım ayından itibaren "Çok yakında geliyor" duyurusu ile kullanıcıların dikkatini çekmişti. Oyun, 3 Aralık'tan itibaren Apple Arcade mağazasında abonelere sunulacak. Bu arada Oddmar'ın Türkiye'nin ilk Arcade oyunlarından biri olarak konumlandığını belirtelim. 

Abonelik sistemiyle çalışan bir oyun platformu olan Apple Arcade, aynı zamanda App Store'un en sevilenlerinin katılımıyla sürekli büyüyen bir oyun koleksiyonu sunuyor. 200’den fazla birinci sınıf oyuna sınırsız erişim sağlayan Arcade, Oddmar'ı da bünyesine kattı.

Eskişehir'de Özgür Taşkın ve Ferhat Aydoğan tarafından kurulan ve 4 kişilik bir ekipile yola çıkan oyun stüdyosu olan Mobge, Oddmar'ı 4 yıl içinde geliştirdi. 2014 yılının Nisan ayında kurulan MobGe firmasının ilk oyunu olan Oddmar, kaliteli bir mobil aksiyon - macera oyunu oynamak isteyenler için oldukça başarılı bir alternatif olarak konumlanmaktaydı. Stüdyonun, bugün büyümeye devam eden 30 kişilik bir ekibe sahip olduğunu ekleyelim. 

12 dil desteğine sahip olan Oddmar, oyuncularına epik bir Viking hikayesi sunuyor. oyun, Hareketli çizgi roman animasyonu olarak kurgulandı. Oddmar, özel ve ayrıntılı olarak tasarlanmış bulmacalar ile birlikte zorlu platform görevlerine de ev sahipliği yapıyor. 

2018 yılında bir sürpriz olarak ülkemizden bir uygulama da Apple Design Awards'ta ödül alanlar arasında sahnedeydi. İlk ödülden itibaren geçen 21 yıl sonrasında ilk defa ülkemizden bir uygulama bu başarıyı yakaladı.

Apple ve Android mağazalarında yoğun ilgi gören Oddmar, yayınlandığı ilk hafta global olarak App Store'da Editörün Seçimi olmayı başarmıştı. Ekip, 3 Aralık'tan itibaren Arcade platformunda da üst sıralarda yer almak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.