iOS için yerli aksiyon - macera oyunu: Oddmar

iOS için yerli aksiyon - macera oyunu: Oddmar

2014 yılının Nisan ayında kurulan MobGe firmasının ilk oyunu olan Oddmar, kaliteli bir mobil aksiyon - macera oyunu oynamak isteyenler için oldukça başarılı bir alternatif. Özgür Taşkın ve Ferhat Aydoğan tarafından kurulan MobGe, toplamda 4 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Teknopark'ında yer alan MobGe, yüksek kalitede oyunlar geliştirmeyi amaçlayan bir oyun şirketi. MobGe'nin bir başka bağımsız oyun firması olan Senri AB firmasından yatırım aldığını da ekleyelim. Şirketin ilk oyunu olarak karşımıza çıkan Oddmar, 19 Nisan tarihinde iOS platformu için kullanıma sunuldu. Ücretli bir oyun olan Oddmar'ın fiyatı ise 23 TL.

Epik bir Viking hikayesi

Yaklaşık 4 yıl içinde geliştirilen Oddmar, kaliteli grafikleri ve oyun müzikleri ile dikkatleri çekiyor. 12 dil desteğine de sahip olan Oddmar, epik bir Viking hikayesi anlatıyor. El ile ayrıntılı şekilde tasarlanmış 24 adet fizik tabanlı bulmaca seviyesini ve zorlu platform görevlerine sahip olan oyun, içinde boss savaşları da barındırıyor.

Oyunun hikayesinin Frank Gibson tarafından yazıldığını, Julian Casey tarafından seslendirildiğini ve hareketli bir çizgi roman olarak resmedildiğini de ekleyelim. Şu an için sadece iOS platformunda yer alan Oddmar'ın ilerleyen dönemlerde Android platformuna geleceğini de belirtelim.

Yayınlandığı ilk hafta global olarak App Store'da Editörün seçimi olmayı başaran Oddmar, App Store'da 5 üzerinden 4,9 yıldız değerlendirmesine de sahip. Sadece iOS platformu ile kalmak istemeyen MobGe, Oddmar'ı Nintendo Switch başta olmak üzere, Steam, Mac, Google Play, XBOX, PS4 gibi platformlara, o platformların oyuncu kitlesine göre oyun zorluğunu ayarlayıp sunmayı da hedefliyor. Dilerseniz Oddmar oyununu iOS için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.