Sağlık alanında çalışan Cala Health 77 milyon dolar yatırım aldı

Cala Health, yeni gelen yatırım dünya genelinde 10 milyon insanın müzdarip olduğu Parkinson gibi nörolojik hastaların tedavisine yönelik Ar-Ge çalışmalarında kullanılacak.
Sağlık alanında çalışan Cala Health 77 milyon dolar yatırım aldı

Giyilebilir teknoloji ürünleri yapan Cognixion, 12 milyon dolar yatırım topladığını ve tur Northwell Health, Amazon Alexa Fund ve Volta Circle'ın katılımıyla Prime Movers Lab tarafından yönetildiğini yazmıştık. Nöral arayüz girişimi olarak da tanımlanan şirketin bu yatırımı Cognixion One ürünü geliştirmek için kullanacağını söylemiştik. 

Giyilebilir teknolojilerin görme, işitme ve dokunma duyuları gibi beceriler arasında farklı bilişsel yetenekleri geliştirmeye yardımcı olduğunu ve pazar büyüklüğünün 2025’te 78 milyar dolara çıkması beklendiğini belirtmiştik. Fiziksel veya nörolojik problemleri olan kişilerin başkalarıyla iletişim kurmasına yardımcı olan teknolojik ürün üretimine yapılan yatırımlar bugün de devam ediyor. 

Giyilebilir sinir sistemi düzenleyicisi yani nöromodülasyon tedavi girişimi Cala Health, Ascension Ventures liderliğinde 77 milyon dolar yatırım aldı. Tura Dolby Family Ventures, PEAK6 Strategic Capital ve Innovatus Capital Partners da katıldı. Bu finansman turu iki buçuk yıl önce yapılan 55 milyon dolarlık yatırımdan sonra geldi.Yeni gelen yatırım dünya genelinde 10 milyon insanın müzdarip olduğu Parkinson gibi nörolojik hastaların tedavisine yönelik Ar-Ge çalışmalarında kullanılacak.

Kate Rosenbluth tarafından kurulan şirket, vücudun herhangi bir yerindeki sinir sistemindeki aksaklıkların düzenlenmesini sağlamaya yardımcı olacak teknolojiler üzerinde çalışıyor. Şirket şu anda nöroloji, kardiyoloji ve psikiyatri alanında aktif rol oynuyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.