NFT'lerin yatırım aracı olarak görülme oranı artarken farklı sektörlere etkisi de konuşulmakta

Genç koleksiyonerler NFT'lere yatırım yapmaya daha çok sıcak bakarken varlık yönetimi ve sigorta gibi konularda nasıl konumlanacağı da konuşulmakta.
NFT'lerin yatırım aracı olarak görülme oranı artarken farklı sektörlere etkisi de konuşulmakta

Sanat koleksiyonerliğinin yaşının NFT'ler ile düşüş gösterdiği söylenmekte. Genç yaş gruplarındaki 10 koleksiyonerden neredeyse 6'sı NFT'lere ilgi duyarken bu frekans üst yaş gruplarında 2'ye kadar gerilemekte. NFT konusuna sıcak bakan ve bu eserleri toplamaya başlamış kitle sadece blokzincir değil, yapay zeka ve analitik konularının da sanata etkisi olduğunu düşünüyor. 

Finansal servisler ağırlıklı olmak üzere üretim, sağlık gibi alanlarda yoğun örneği olan blokzincir kullanımı birkaç sene öncesine kadar sanat ve eğlence dünyası ile aynı cümle içinde çok kullanılmıyordu. Teknolojinin farklılaşması bir yana sanat ve eğlence dünyasında da yenilik arayışının artması, NFT'ler ve benzer teknolojilerle üretilmiş eserlerin hedef kitleler tarafından daha çok ilgi çekmesine neden olurken farklı sektörlerde de yansımaları görülmeye ve tahminlere yansımaya başladı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.