İBB'den İstanbul'da yaşayanlara özel super app: İstanbul Senin

İstanbul Senin uygulaması, İstanbul'un dijital dönüşüm yolculuğunun ilk adımı olarak hayata geçirildi. İstanbul Senin'de bir İstanbullunun ihtiyacı olan her türlü uygulama bir araya getirilmiş.
İBB'den İstanbul'da yaşayanlara özel super app: İstanbul Senin

Gelişen teknolojiyle birlikte şehirler de artık dijital dönüşüme ayak uyduruyor. Bu kapsamda İstanbul halkı için de yeni bir uygulama hayata geçirildi; İstanbul Senin. İstanbul Senin uygulaması, İstanbul'un dijital dönüşüm yolculuğunun ilk adımı olarak hayata geçirildi. Uygulama, İstanbulluların katılımı ile büyümeyi hedefliyor ve İstanbul Senin'e bu kapsamda yeni özellikler de zamanla eklenecek. 

İstanbul Senin'i uygulama mağazalarından indirdiğimizde herhangi bir üyelik oluşturmadan ana hatlarıyla kullanabiliyoruz. Ancak uygulama bir "super app" olduğu için, yani birden çok uygulamayı bir araya getirdiği için bir noktada üyelik oluşturmanız gerekiyor. Bunun için ilk olarak size telefon numaranız soruluyor ve uygulamada hesap aktivasyonunu yapabilmek için telefon numaranıza gelen kodu yazmanız gerekiyor. Akabinde isim, soyisim, e-posta adresi gibi sorulara cevaplarınızı veriyor ve üyeliğinizi oluşturabiliyorsunuz. 

İstanbul ile ilintili hemen hemen her uygulama platformda mevcut

İstanbul Senin'de bir İstanbullunun ihtiyacı olan her türlü uygulama bir araya getirilmiş. İstanbulkart'tan otobüs saatlerine, şehir hatlarından cep trafiğe, İBB Wi-Fi'dan İspark'a, İSKİ'den İGDAŞ'a aklınıza gelebilecek İstanbul ile ilintili hemen hemen her uygulama platformda mevcut. Bu uygulamalar ana sayfanın en altında tüm uygulamalar başlığı altında bir liste şeklinde görülebiliyor. İlk başta ise özellikle ulaşım odaklı, hayat kolaylaştıran uygulamaların yer aldığını görüyoruz. Ancak bir uygulamayı aramak için en tepedeki arama çubuğunu da kullanabiliyorsunuz. 

Fatura ödemelerinizi de bu platform üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz

İstanbul Senin uygulamasında, kimlik numaranızı kullanarak, yani kimliğinizi doğrulayarak bir üyelik oluşturduğunuz için dilerseniz fatura ödemelerinizi de bu platform üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Askıda Fatura ile ihtiyaç sahiplerinin faturalarını ödeyebiliyor, Hamidiye Su ile dilerseniz su siparişi bile verebiliyorsunuz. İstanbul Senin uygulaması bu süreçte bilgilerinizin diğer uygulama ile paylaşılacağını sizlere söylüyor ve bunun için bir onay vermeniz isteniyor. Uygulamadaki alt menüden dilerseniz bir ödeme yöntemi de ekleyebiliyorsunuz.

Uygulamada bulunan karekod kısmından ödemelerinizi gerçekleştirebiliyor; şehir kameralarından dilediğiniz lokasyonu canlı olarak izleyebiliyorsunuz. Canlı Destek kısmından ise hızlı bir şekilde sorularınıza yanıt alabiliyorsunuz. 

Sistemde bazı yavaşlıklar olsa da bunun nedenini uygulamanın henüz çok yeni olmasına bağlayabiliriz, zira zaman geçtikçe sistem de oturacaktır. Ancak bu haliyle bile oldukça kullanışlı bir uygulama hayata geçirilmiş. 

İstanbul Senin uygulamasını App Store'dan ya da Google Play Store'dan indirebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.