Webrazzi Fintech 2021'in ilk tur konuşmacıları belli oldu

Fintech konusunda öne çıkan tüm başlıklarını girişimciler ve sektörün lider finansal kuruluşları ile masaya yatıracağımız Webrazzi Fintech 2021'in ilk tur konuşmacıları da belli oldu. 
Webrazzi Fintech 2021'in ilk tur konuşmacıları belli oldu

Webrazzi'nin 2021'deki son konferansı Webrazzi Fintech 2021'in lokasyonunu değiştirerek konferansımızı büyütmeye karar verdiğimizi daha önce sizlerle paylaşmıştık. Sizlerden gelen yoğun bilet ve sponsorluk talepleri nedeniyle konferansımızın ilk lokasyonunun kapasitesi bizler için yeterli gelmemeye başlamış; biz de bu sebeple konferansımızı büyütme kararı almıştık.

3 salonda sizlerle buluşacak Webrazzi Fintech 2021'e dilerseniz online olarak da katılabileceğinizi belirtelim. Konuşmacılarımızı açıklamadan önce fintech dikeyinde sektöre yön veren kişilerin yer alacağı konferansta workshop salonlarımızda farklı eğitimlere katılabilir, kendinizi bu dikeyde geliştirebileceğinizi ve Webrazzi Fintech 2021 için buradan bilet alabileceğinizi hatırlatalım. 

Günümüzün yeni finansal teknolojileri, bankacılığın dönüşümü, blockchain entegrasyonu, regtech ve öne çıkan tüm başlıklarını girişimciler ve sektörün lider finansal kuruluşları ile masaya yatıracağımız Webrazzi Fintech 2021'in ilk tur konuşmacıları da belli oldu. 

Webrazzi Fintech 2021'in ilk tur konuşmacıları ise şu şekilde:

Ahmed Faruk Karslı (Kurucu & CEO, Papara):

Liseyi Sankt Georg Avusturya Lisesi’nde okuyan Ahmed Faruk Karslı, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2012 yılında mezun oldu. Hukuk Yüksek Lisansı’na İstanbul Üniversitesi’nde devam ediyor. 17 yaşından itibaren serbest ticaretin içinde bulunan, çeşitli girişimcilik hikayelerine imza atan Karslı, 2007-2015 yılları arasında telekomünikasyon, elektronik ve tekstil sektörlerinde girişimcilik yaptı. Aynı dönemde aile şirketlerinde yönetici olarak sorumluluk üstlenen Karslı, bu süreçte daha çok yeni pazarlar, yeni ürünler, bütçe ve raporlama üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. 2013 yılında serbest avukatlık yapmaya başlayan Karslı, 2015 yılında kullanıcılarına basit ve adil finansal hizmetler sunan Papara’yı kurdu. Her yıl ortalama 8,8 kat büyüyen Papara, KPMG ve H2 Ventures tarafından hazırlanan “Global Fintech 100” listesine girerken, PSM ve VISA tarafından ‘En iyi fintech girişimi’ seçildi. Ahmed Faruk Karslı, son olarak başarıları ve rol model olma potansiyeliyle Endeavor Girişimcisi unvanını aldı. Harvard, Stanford ve INSEAD gibi kurumlarda birçok eğitim programını başarıyla tamamlayan ve okuma meraklısı olan Karslı’nın aynı zamanda binlerce kitaptan oluşan bir antika kitap koleksiyonu bulunuyor.

Cihan Demir (Kurucu & CEO; Finartz):

Lisans eğitimini Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlayan Demir, bütünleşik doktora eğitimine de bu alanda devam etmektedir. Kariyer hayatına 2009 senesinde başlayan Demir, Doğuş Planet tarafından kurulan ve 2012 yılından beridir faaliyet gösteren açık pazar bir e-ticaret platformu olan N11’in Türkiye’deki kurucu ekibi arasında yer aldı. N11’de ödemelerden sorumlu ürün müdürü iken görevinden ayrıldı. N11’deki görevinden sonra girişimcilik hayatına adım atarak ödemeler için gerçek zamanlı analiz programı olan Mypat’in kurucuları arasında yer aldı. Demir, 2015 yılından beri faaliyet gösteren IT danışmanlık şirketi olan Infonal’de ise ortak ve yönetici olarak görev aldı. Demir, 2016 yılından beri kurucusu olduğu Finartz’da CEO’luk görevini yürütmeye devam etmektedir. Şirket olarak sağladıkları finansal teknoloji çözümleri ile globalde de faaliyet gösteren Finartz, son 4 yıllık dönemde %2478 büyüme oranı ile Deloitte tarafından belirlenen Teknoloji Fast 50 listesi, Fintech kategorisine 1. Sıradan girerek Türkiye’nin en hızlı büyüyen Fintech şirketi oldu. Finartz, yeni markaları Secureartz, Payartz ve FinartzConnect ile birlikte Türkiye’nin en büyük Fintech Fabrikası olma yolunda çalışmalarını sürdürmektedir. Cihan Demir, finansal teknolojiler alanındaki uzmanlığı ile kurucu ortak ve yatırımcı olarak TVM ve Medotomy gibi şirketlerde de çalışmalarına devam etmektedir.

Egem Eraslan (Kurucu & CEO, Midas):

İzmir doğumlu Egem Eraslan; lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri Boston Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra, iş hayatına ABD’de Staples firmasında yazılım mühendisi olarak başlamıştır. 2015 senesinde Eraslan Okulunu kurarak eğitim alanında girişimciliğe atılmış ve geçtiğimiz Ocak ayında yeni nesil yatırım uygulaması Midas’ı kurmuştur. Amerikan borsalarında düşük işlem ücretiyle hisse senedi işlemi yapmaya imkan sağlayan ve ilk yatırımını Denizbank’tan alan Midas, herkes için erişilebilir ve adil bir finansal yatırım deneyimi sunuyor. Ayrıca yakın zamanda Midas, Borsa İstanbul ile Türk hisselerinde işlem olanağı da sunacak.

Göktürk Yetim (CEO, Macellan):

Osmangazi, Bursa doğumlu olan Göktürk Yetim Bursa Anadolu Lisesi’nde mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü 3 senede (6 yarı dönemde) tamamladı. Yazılım noktasında birçok başarılı projeye imza attıktan sonra 3 arkadaşıyla birlikte 2014 yılında son sınıftayken Macellan’ı kurdu. CEO’su olduğu Macellan, Arşimet Dijital Arşiv’le kâğıdı, Bulut Filo Yönetimi’yle aracı, Lagina Biyometrik İmza’yla imzayı ve son olarak Alternatif ile parayı dijitalleştirmeyi hedeflemektedir.

Hande Sarıdal (CEO, Token):

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden sonra Koç Üniversitesi'nde Finans alanında MBA yapan Sarıdal, Citibank, Demirbank, HSBC ve Yapı Kredi gibi bankalarda çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Deutsche Bank'ta 3 yıl boyunca Global Markets Sales Desk Vice President'ı olarak görev yapan Sarıdal, 2009 yılında Arçelik bünyesine katıldı ve burada 11 yıl boyunca Finans Direktörlüğü de dahil olmak üzere farklı görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yılları arasında Token'ı CFO'su olan Sarıdal, şimdi ise Token'da CEO olarak görevine devam ediyor. 

İhsan Elgin (Kurucu, Core Strateji):

Aralarında Türkiye’nin ilk fintech fonu olan Finberg ve IFR’in bulunduğu farklı fonların yönetimini üstlenen İhsan Elgin aynı zamanda büyük kurumların girişimcilik dönüşümünü yöneten Core Strateji’nin kurucusudur. İş hayatına 2000 yılında Aygaz’da başlayan İhsan Elgin, 2007 yılında Climateminder şirketinin kurucu ortağı Amerika’da girişimcilik dünyasına giriş yaptı. 2012 yılında exit yaparak tekrar Türkiye’ye dönen Elgin, girişimcilik dünyasında edindiği deneyimleri kurumsal hayatla harmanlayarak Özyeğin Üniversitesi bünyesinde Türkiye’nin ilk teknoloji hızlandırma programı olan Girişim Fabrikası’nı kurdu. Halen Özyeğin Üniversitesi’nde Rektör Danışmanı olarak rol alan olan Elgin, düzenli olarak Fast Company Türkiye ve Business Leaders Startup dergilerinde yazmaya da devam etmektedir.

Mehmet Çamır (Genel Müdür, Rain Türkiye):

Ekonomi alanındaki lisans eğitimini London School of Economics and Political Science ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde alan Mehmet Çamır, sonrasında Chevening bursiyeri olarak King’s College London'da Bankacılık ve Finans alanında yüksek lisansını tamamladı. Çalışma hayatına Vakıfbank Teftiş Kurulu’nda başladı ve sonrasında HSBC Türkiye’de Uyum Müdürü, Türkiye Varlık Fonu’nda ise Yatırım Operasyonları Direktörü olarak görev aldı. Faaliyette bulunduğu bütün ülkelerde lisans almayı ve üstün kullanıcı deneyimi sunmayı hedefleyen Rain grubunun küresel genişleme planının ilk adımı olan Rain Türkiye’de 1 Ağustos 2021 tarihinden bu yana Genel Müdür olarak görev yapmakta.

Murat Büyükkucak (CMO, iyzico):

Murat Büyükkucak, 2013 yılında Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi’ne “Büyük İşletmeler & Kamu” Segmenti’nden sorumlu Pazarlama Kıdemli Müdürü olarak katıldı. “Yarına Hazırım” lansmanında aktif olarak rol alan Büyükkucak, 30’un üzerinde büyük işletmenin Vodafone İş Ortağım çatısı altındaki iletişim çalışmalarına liderlik etti. Başarılı yönetici, büyük işletmelere ve kamuya özel “Dijitalleşme Endeksleri”nin ve Vodafone’un ilk Akıllı Şehir Crowd-sourcing projesi olan “Şehir Sizin” platformunun lansmanlarına imza attı. İki yıl boyunca 3 binin üzerinde katılımcının yer aldığı “Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi”ni hayata geçiren Büyükkucak, segmentin pazar payının ve servis gelirlerinin büyümesine katkı sağladı. Başarılarının ardından 2016’da Marka Stratejisi & Pazarlama İletişimi Kıdemli Müdürü olarak atandı. Bu yeni atamayla birlikte Murat Büyükkucak, Vodafone ana markasının, Bireysel ve Kurumsal İş Birimleri’nin iletişim stratejilerinin belirlenmesi ve hayata geçirilmesinin yönetimini üstlendi. Vodafone markasının “Ready?” çatısı altında yeniden konumlandırılmasına yön veren Büyükkucak, dijitalleşme vizyonuna katkı sağlayan “İnterneti Seviyorum” projesini de başarıyla yönetti. Ardından Yeni Müşteri Kazanımı (Acquisition) Tribe’ında Segmented Squad Product Owner olarak görev yapan Büyükkucak, Red&Freezone ticari stratejilerinin ve ürün vizyonlarının belirlenmesi ve tüm lansman süreçlerinin yönetilmesi ile beraber Agile dönüşümüne liderlik etti. Murat Büyükkucak, 2020 yılının Ekim ayında iyzico ekibine CMO olarak katıldı.

Mustafa Dalcı (Kurucu & UX Consultant, Userspots):

Mustafa Dalcı, 2006 yılında ODTÜ İstatistik bölümünden mezun olup ODTÜ Bilgi İşlem’de Araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında firmalara göz izleme testi ile kullanılabilirlik testi hizmeti sunan Userspots’u kurdu. 2011 yılında Etkilab A.Ş. olarak şirketleşen Userspots’da kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik servisleriyle firmaların kullanıcı dostu arayüzler oluşturmasına yardım ediyor. Görme engellilerin online sosyal hayata katılımını artırmak amacıyla oluşturduğu Erişilebilir Web projesiyle 2010 yılında Bilgi Genç Sosyal Girişimciler ödülünü aldı. 2011 yılında TOYP’un düzenlediği yarışmada Türkiye’nin en başarılı 10 genci arasında yer aldı.

Orkun Duyar (UX Designer, Sherpa):

1990 doğumlu Orkun Duyar, Kadırga Teknik Meslek Lisesi’nde bilgisayar programcılığı ve İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gördü. Okuldaki üçüncü yılında, güzel sanatlar fakültesinde devam etmek fikri üzerine, Ada Sanat’ta çizim eğitimi aldı. Sonradan güzel sanatlarda resim bölümü okumaktan vazgeçse de, artık tasarlayarak yeni şeyler meydana getirmenin ve hayallerini kağıda dökebilmenin kendisini en mutlu edecek gelecek fikri olduğundan emin olarak, grafik tasarım kursuna başladı. Duyar, 8 yıldan uzun süredir Sherpa bünyesinde görev yapıyor. 

Özgür Bayraktar (COO, Ozan Elektronik Para):

Özgür Bayraktar, 2007-2009 yılları arasında çok uluslu markalara Türkiye pazarındaki pazarlama çalışmaları ile ilgili topluluk yönetimi ve dijital pazarlama danışmanlığı yaptı. 2010 Ekim ayında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük sosyal oyun şirketi olan Peak Games'in kuruluş ekibine Topluluk ve Pazarlama'dan sorumlu yönetici olarak katıldı. 2011 yılında dünyanın en büyük sosyal oyun şirketi Zynga'nın Türkiye'den sorumlu Topluluk Yöneticisi olma teklifini kabul ederek Dublin'e yerleşti. 2012 yılında 7 milyar dolar değerleme ile halka açılan şirketin Türkiye ve Ortadoğu pazarındaki topluluk genişleme faaliyetlerine katkı sağladı. 2014 yılında Bayraktar & Partners isimli bir melek yatırımcı topluluğu kuran Bayraktar, 1 Kasım 2016’da Türkiye’nin en büyük girişimcilik yayını Webrazzi’ye şirketinin satışını gerçekleştirdi ve şirkette 3 yıl süre boyunca büyümeden sorumlu yöneticilik görevini üstlendi. Bir İletişim Modeli Olarak Oyunlaştırma isimli ilk kitabı 2015 yılında yayınlanan Bayraktar, 2017 yılında ise ikinci kitabı Dijital İşletme Bilimi’ni yayınladı. Bayraktar aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak da görev yaptı. Harvard Business Review ve Forbes'da yayınlanmış makaleleri bulunan Bayraktar, 2018 yılından itibaren Albaraka Türk Katılım Bankası çatısı altında Alneo gibi yeni finansal teknoloji ürünleri geliştirdi ve bankanın Avrupa’da bankacılık hizmetleri sunan dijital bankası insha’nın tüm merkezi iş operasyonlarından sorumlu yöneticiliğini yürüttü. 2021 yılında üçüncü kitabı Next Generation Banking'i yayınlayan Bayraktar 2021 Şubat ayından itibaren Ozan Elektronik Para'da COO olarak görevini sürdürmektedir.

Semih Muşabak (CEO, Sipay):

FMV Işık Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği mezunu olup yüksek lisans eğitimine de aynı bölüm ve kurumda devam etmiş olan Muşabak, 10 yıllık sektör deneyimine sahip. Kariyeri boyunca büyük bankalara denetim ve danışmanlık yapan Muşabak, profesyonel kariyerine 2012 yılında KPMG Türkiye’de BT Denetçi olarak başladı. Aynı kurumda BT Denetçi Müdürü, Veri Analitiği Teknik Lideri ve Kıdemli Yönetici BT Danışmanı pozisyonlarında görev aldı. Kariyeri boyunca holdinglere, e-para ve ödeme kuruluşlarına danışmanlık veren Semih Muşabak fintech ve veri analizi konusunda uzmanlığa sahip. Muşabak, son 1 senedir ise Sipay’de CEO’luk görevini yürütmektedir.

Serkan Çelik (CEO, Paynet):

2018 yılı başından itibaren Arena Grup CEO’luğu görevinde bulunan Serkan Çelik, Arena Grubu’na 2007 yılında Mali İşlerden Sorunlu GMY (CFO) olarak katılmıştır. Türkiye’nin ilk Finansal Teknoloji şirketlerinden olan Paynet’in kuruluşuna ve ayrı bir şirket olarak ortaya çıkmasına liderlik etmiş olan Çelik, halen Paynet ve Arena Mobile iştiraklerinin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Serkan Çelik Harvard Business School GMP ve İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunudur. Çelik, Arena Grubu’na katılması öncesinde 1998 – 2007 Yıllarında PricewaterhouseCoopers bünyesinde vergi, mali hukuk ve muhasebe tekniği konularında danışman olarak görev yapmıştır. Bu süreçte farklı sektörlerde yerli ve yabancı ortaklı 200’den fazla firmaya danışmanlık vermiş olan Çelik pek çok şirketin genel yapısı ve mali işler yapılarının kurulması ve geliştirilmesi konularında da danışmanlık yapmıştır.

Sinem Cantürk (Şirket Ortağı, KPMG):

Sinem, kariyerine 1996 yılında Yapı Kredi Bankası’nda başlamıştır ve 10 yıl boyunca uygulama geliştirme takım lideri, uygulama mimarı, proje yöneticisi gibi çeşitli rollerde görev almıştır. KPMG Türkiye’ye 2006 yılında katılmıştır. Bu tarihten itibaren, COBIT, ISO, SOX, ITIL, CMMI gibi küresel standartlara ve BDDK, SPK, KGK, BTK gibi yerel düzenleyicilere dayanan Bilgi Teknolojileri Denetimi projelerine liderlik etmektedir. Finans sektöründe, banka, finansman şirketleri ve/veya elektronik para şirketlerinin kuruluşları, mevcut durum analizleri, yol haritası belirlenmesi, COBIT ve ISO standartlarının kurumda uygulamaya alınması, iş ve BT sürekliliği analizleri, iç kontrol ortamının değerlendirilmesi gibi danışmanlık projelerinde rol almaktadır. Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Bölüm Başkanı olarak, KPMG’ yi son 10 yıldır düzenleyici birimlerde (BDDK, SPK, KGK, BTK) temsil etmektedir. Sinem, Digital Finance Working Group (DFWG) danışma kurulu üyesidir. Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği (FINTR) derneği kurucu üyesi ve başkan yardımcısıdır. Ve KPMG Fintech Sektör Liderliğini yapmaktadır.

Tuğba Erdem (Team Lead, Sherpa):

Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olan Erdem, yüksek lisans için ODTÜ Sosyoloji bölümüne girer, ardından da aynı bölümde doktorasını Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlar. Tuğba, yıllardır edindiği teorik bilgileri pratikte nasıl kullanabileceğinin yollarını araştırmaya başlar. Türkiye’de de gittikçe gelişen kullanıcı deneyimi araştırmacılığı ile tanışan Erdem, yapması gereken işin bu olduğuna karar verdikten sonra Sherpa ile tanışıyor. Tuğba Erdem, yaklaşık 3 yıldır Sherpa'da çalışıyor. 

Yankı Önen (Kurucu & CEO, wamo.io):

Son yirmi yıllık kariyerini finansal hizmetler alanında sürdüren Yankı Önen bugüne kadar önemli yeteneklerden oluşan takımları yönettiği profesyonel yönetici rollerinde çalıştı. Kurumsal hayat tecrübesinde bankacılık, ödeme, FX, hazine ve hisse gibi farklı alanlarda çalışmalar sürdürdü. Blokzincir Teknolojileri alanında MIT'de eğitim gören Önen, Sloan School of Management'dan mezun oldu. Edindiği profesyonel tecrübeyle birlikte pazardaki önemli ihtiyaçları analiz eden Önen, 2018 yılında wamo'yu kurdu. Yankı Önen wamo ile özellikle KOBİ'lerin finans yönetimini kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak vizyonuyla yola çıktı. Hali hazırda kurucusu ve CEO'su olarak hizmet verdiği wamo'nun Malta ve İngiltere operasyonlarını yönetmekte, wamo'yu diğer Avrupa ve dünya ülkelerine yaymayı hedeflemektedir.

SPONSORLAR

Elmas Sponsorlar

Platin Sponsorlar

Altın Sponsorlar

Gümüş Sponsor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.