Sequoia Capital liderliğinde yatırım alan blockchain girişimi StarkWare'in değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

StarkWare tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 50 milyon dolarlık yatırım turu Sequoia Capital liderliğinde gerçekleşti.
Sequoia Capital liderliğinde yatırım alan blockchain girişimi StarkWare'in değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

Blockchain özelinde çözümler üreten bir girişim olarak karşımıza çıkan StarkWare'in 30 milyon dolar yatırım aldığını 2018 yılının Ekim ayında sizlere aktarmıştık. En son ise geçtiğimiz Mart ayında Paradigm liderliğinde 75 milyon dolar yatırım alan StarkWare, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

StarkWare tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 50 milyon dolarlık yatırım turu Sequoia Capital liderliğinde gerçekleşti. Şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan Paradigm, Three Arrows Capital, Alameda Research ve Founders Fund da C serisi yatırım turuna katıldı.

Alınan yeni yatırım ile birlikte ise StarkWare girişiminin değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı. 2018 yılında Alessandro Chiesa, Eli Ben-Sasson, Michael Riabzev ve Uri Kolodny tarafından kurulan StarkWare, ilk etapta zk-STARKS isimli bir gizlilik özelliği geliştirerek yola çıktı.

Sonrasında ise StarkNet isimli Ethereum tabanlı bir ölçeklendirme çözümü ile karşımıza çıkan StarkWare, bu çözüm ile birlikte kullanıcılarının kolay bir şekilde Blockchain uygulaması geliştirebilmelerini hedefliyor. StarkWare tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım StarkNet platformunun geliştirme ve dağıtım süreçleri için kullanılacak.

Odağına Blockchain, kripto paralar ve NFT'leri alan girişimler büyük yatırımlar almaya ve önemli değerlemelere ulaşmaya devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse kripto odaklı yatırım şirketi Paradigm'in 2,5 milyar dolarlık yeni fonunu duyurduğunu da sizlere aktarmıştık. Gelecekte Blockchain ve kripto odaklı şirketlerin önemli yatırımlar almaya devam etmesi sürpriz olmayacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.