Online reklamlarla birlikte yorumlar ve içerikler de markaya karşı duruşu etkiliyor

Online reklamların daha sık görülmesi ile birlikte markaya karşı duruşu etkileyen birçok unsur var. Kullanıcı yorum ve içerikleri başta olmak üzere, markalarla ilişki farklı yerlerden besleniyor.
Online reklamlarla birlikte yorumlar ve içerikler de markaya karşı duruşu etkiliyor

Online alışveriş sırasında karşılaşılan reklamlara yaklaşım geçen seneye göre değişim göstermekte. Reklamların alışveriş siteleri ve sosyal medyada daha çok karşımıza çıktığını düşündüğümüzde bir yandan reklamların rahatsızlık verme durumu olduğu söylenmekle birlikte bir kesim de alışveriş sırasında gördükleri reklamların içerik açısından kendilerine yardımcı olduğunu belirtmekte. Nisan ayında yaptığımız bir araştırmaya göre de bu bilgiyle benzerlik gösteren oranlar, markaların sponsorlu içerikleri daha çok kullanmasının da etkisi ile birlikte artmış gibi görünüyor. Sosyal medya ya da online alışveriş fark etmeksizin sıklıkla karşımıza çıkan reklamlar birçok açıdan rahatsız edici bir etki yaratmıyora benziyor ancak reklamlarla birlikte markaya karşı duruşu etkileyen farklı etkenlerden de söz etmek gerekiyor. 

Reklamlardan rahatsızlık duyma oranı geçtiğimiz seneye göre de düşüş yaşamış ancak bu oran Z jenerasyonu tarafından çok desteklenmemekte. Bu da aslında bu jenerasyonun markalara ve şirketlere bakış açısından kaynaklanıyor. Özellikle kişisel veri paylaşımı ve bunun kullanılması açısından markalara mesafe koyan kuşaklar, markaların sadakat açısından da zorlandıkları segmentlerden. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.