Yeni nesil bankacılık platformu Oxygen, 500 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım almaya hazırlanıyor

Paylaşılan bilgilere göre Oxygen, 70 milyon dolar yatırım almak için görüşmelere başladı. Şirket, B serisi yatırım turunda 500 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım almaya hazırlanıyor. 
Yeni nesil bankacılık platformu Oxygen, 500 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım almaya hazırlanıyor

İlk olarak Y Combinator'ın S18 Demo Day'inde gördüğümüz Oxygen, B serisi yatırım turunda 500 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım almaya hazırlanıyor. 

Girişimin faaliyet alanı

Yeni nesil (neobank) bankacılık platformu Oxygen, genel olarak küçük işletmelere ve bağımsız çalışanlara odaklanmış durumda.  Dünya genelindeki freelance çalışanlara özel bir kredi notu belirleyen ve kredi kartı kullanmalarını sağlayan girişim tüm platformlardaki freelance çalışanların ödeme alamadıkları zamanlarda da sorun yaşamamalarını amaçlıyor. Açılan hesapların aylık hesap işletim ücreti bulunmuyor. 

Şirket, şimdiye kadar aralarında Y Combinator ve Runa Capital'in de yer aldığı 30'dan fazla yatırımcı ile toplamda 24 milyon dolar yatırım aldı. Oxygen, Temmuz ayında miktarı açıklanmayan yeni bir yatırım almıştı. Paylaşılan bilgilere göre şirket, 70 milyon dolar yatırım almak için görüşmelere başladı. 

Şu anda 600 binden fazla müşteriye hizmet veren Oxygen 2021'de etkileyici bir büyüme gösterdi. Şirket, gelirlerini 10 kat artırmayı başardı. Bu güzel gelişmeler ışığında büyümeyi hızlandırmak ve daha iyi özellikler sunabilmek adına şirketin yatırım miktarını artırmayı planladığını söyleyebiliriz. 

Kuruluş hikayesi

Oxygen, ABD'deki bankaların düzenli maaşı olmayan kişilere hizmet vermemesinden kaynaklanan boşluğu doldurmayı planlıyor. Girişimin kurucusu Hussein Ahmed de Amazon'daki işini bırakarak girişimlere danışmanlık vermeye başladığı dönemde bu zorluklarla karşılaştığını belirtiyor. O dönemde WeWork'te çalışan Ahmed, etrafındaki herkesin bağımsız çalıştığını ve söz konusu problemlere maruz kaldığını gözlemliyor. Böylece pazardaki bu yeni segmenti keşfetmiş oluyor. 

Açıkçası bağımsız çalışanlar, Türkiye'de de bankalarla benzer problemler yaşamaktaydı. Ancak son yıllarda fintech şirketleri ve geleneksel bankalar, ekonominin de gidişatı ile birlikte daha fazla çözüm sunmaya başladı. Yine de günün birinde bağımsız çalışanların ödeme dinamiklerini gözeten bir yeni nesil bankanın kurulması pek çok kişiyi mutlu edecektir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.