Firmaların iş stratejilerini belirlemelerine odaklanan Pigment, 73 milyon dolar yatırım aldı

Pigment tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 73 milyon dolar yatırım aldı. 73 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Greenoaks liderliğinde gerçekleşti.
Firmaların iş stratejilerini belirlemelerine odaklanan Pigment, 73 milyon dolar yatırım aldı

Firmaların verilerini görselleştirerek daha iyi iş planlarının yapılmasına odaklanan veri odaklı bir tahmin platformu olan Pigment, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Pigment tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 73 milyon dolar yatırım aldı.

73 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Greenoaks liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Greenoaks'un haricinde ise şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan FirstMark Capital ve Blossom Capital da katıldı. Hatırlatmak gerekirse Pigment, en son geçtiğimiz yılın Aralık ayında A serisi yatırım turunda Blossom Capital liderliğinde 26 milyon dolar yatırım almıştı. 

Alınan 73 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 99 milyon dolara ulaştı. Yeni yatırım sonrası şirketin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi açıklanmadı. Geçtiğimiz Aralık ayında alınan yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 112 milyon dolar seviyelerindeydi.

2019 yılında Eléonore Crespo ve Romain Niccoli tarafından Paris'te kurulan Pigment, aldığı yeni yatırımı Avrupa ve ABD'de büyümek için kullanacağını da duyurdu.

Temelinde veri odaklı bir tahmin platformu olan Pigment, firmaların gerçek zamanlı olarak iş stratejilerini oluşturmalarına yardımcı oluyor. Verilerini "Excel" üzerinde depolayan ve bu şekilde strateji geliştiren firmalar için daha modern bir çözüm sunma hedefi ile yola çıkan Pigment'in en büyük rakibi ise ABD merkezli Anaplan.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.