Getir, Şok'un azınlık hisselerini almak için niyet mektubu imzaladı

Getir'in ülkemizdeki market zincirleri ile görüşmede olduğuna dair duyumlar alıyorduk, bugün itibari ile resmi duyuru gerçekleşti.
Getir, Şok'un azınlık hisselerini almak için niyet mektubu imzaladı

En son n11.com'a stratejik yatırım yapması ile gündemimizde olan Getir, Şok Market ile azınlık hisselerin satışı için niyet mektubu imzaladı. Bir süredir ülkemizdeki market zincirleri ile görüşmede olan Getir, bugün Şok'un yaptığı açıklama ile konuyu nihayete erdirmiş görünüyor.

KAP'a yapılan açıklamaya göre Şok'ta pay sahibi olan Yıldız Holding ve iştiraklerinin sahip olduğu azınlık payların, Getir'e satışı için niyet mektubu imzalandı. Konuyla ilgili rakam şimdilik telaffuz edilmiyor, yüzde 47'si halka açık market zincirinin pazar değeri ise 8 milyar TL civarında. 

Dijital sahada sinerji oluşturmak amacıyla gerçekleşeceği belirtilen yatırımla ilgili şu detayı de vermemiz mümkün. Pandemi başında eve sipariş hizmetini açan Şok'un bu servisi 5 bin kişilik istihdam sağlamayı öngörmüştü. 2020 yılını 15 milyar TL gelirle kapatan market zincirinin 8100'ün üzerinde mağazası bulunuyor.

Hem dijital sahada sinerjinin detaylarını hem de yatırıma dair detayları önümüzdeki süreçte sizlere aktaracağımızı belirtelim. KAP'a yapılan açıklamanın tam metnine ise aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Aşağıda bahsi geçen stratejik ortaklık görüşmeleri, yatırım kararını ve pay değerini etkileyebilecek nitelikte olması nedeniyle, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında 13.09.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla Taraflar arasında somut bir gelişme oluncaya kadar ertelenmişti.

Şimdi ise Yıldız Holding A.Ş. bilgilendirmesi çerçevesinde;

Dijital sahada sinerji oluşturmak amacıyla, Şok Marketler Tic. A.Ş.'de doğrudan/dolaylı pay sahibi olan Yıldız Holding ve iştiraklerinin sahip olduğu bir kısım azınlık payların Getir Perakende Lojistik A.Ş.'ye veya ilişkili şirketlerine satışı için stratejik ortaklık görüşmelerinde bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalanmıştır. Konuyla ilgili gelişmeler kamuyla paylaşılacaktır.

Saygılarımızla Şok Marketler Ticaret A.Ş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.